Vacature: Online marketeer bij Copernica

19 februari 2013, 06:57

Vanuit Amsterdam help je mee onze internationale ambities te realiseren

Online Marketeer

Ter versterking van ons marketingteam zijn wij op zoek naar een Online Marketeer.

Als Online Marketeer draag je binnen een jong en professioneel marketingteam bij aan het realiseren van de traffic doelstellingen en conversie optimalisatie voor Copernica.com.

Hoe ziet je dag er uit?

Je begint de dag met een kort SCRUM-overleg waarin je de actiepunten van de dag ervoor bespreekt.

Wat heb je gedaan en wat heb je niet kunnen doen? Vervolgens bespreek je kort wat er vandaag op je agenda staat. Hierdoor weet iedereen wat ze te doen staat. Wel zo prettig!

Nadat je koffie hebt gehaald, open je Google Analytics en kijk je wat gisteren het bezoek op de sites is geweest. Welke pagina's zijn het meest bezocht en waar kwamen deze bezoekers vandaan?

Welke keywords zijn het meeste gebruikt? Welke klikpaden hebben de bezoekers doorlopen vanaf het moment dat zij op onze site terecht kwamen?

Op basis van de resultaten uit o.a. Google Analytics bepaal je welke webpagina's aandacht verdienen om te optimaliseren. Je hebt een nieuw onderdeel op de homepage toegevoegd en je wilt weten of hier op geklikt wordt. Het resultaat valt je tegen. Waar ligt dit aan? Wat kun je doen om dit te verbeteren? Je besluit om een A/B test te doen om te bepalen of een verandering een beter resultaat geeft.

Op een van je favoriete blogs heb je gelezen over een handige tool wat mogelijk kan bijdragen aan de verbetering van de conversie op Copernica.com. Je onderzoekt het nog eens nader en noteert de tool om voor te dragen tijdens het volgende marketingoverleg. Hier kunnen we vast iets mee!

Het is einde dag, je bent tevreden met de werkzaamheden die je vandaag hebt afgerond en gaat naar huis. Eenmaal thuis draai je Rank Tracker nog eens. Je wilt toch nog eens kijken hoe onze belangrijkste keywords scoren binnen de zoekmachines en wat onze search rank is. En mogelijk nog belangrijker, hoe scoren onze concurrenten op deze keywords?

Je profiel

De ideale kandidaat heeft minimaal een academische opleiding afgerond en heeft ervaring met conversie optimalisatie en SEO. Je hebt kennis van diverse optimalisatie tools en voor het schrijven van een blog of artikel, draai jij je hand niet om.

Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal perfect en het zou helemaal mooi zijn als je ook nog de Franse of Duitse taal goed beheerst.

Waarom werken bij Copernica?

  • Je werkt samen met andere hoogopgeleide en ambitieuze professionals.

  • Informele bedrijfscultuur.

  • Goede beloning en goede secundaire voorwaarden.

  • Ruim gefaciliteerde werkomgeving.

  • Inspirerende werkomgeving nabij Amsterdam CS.

  • Uitstekende doorgroeimogelijkheden.

  • Onbeperkte ruimte en vrijheid in het nemen van initiatieven en verantwoordelijkheden.

Wie zijn wij?

Copernica BV is een snelgroeiend internetbedrijf dat web based software ontwikkelt waarmee marketeers zelfstandig krachtige marketingcampagnes inrichten.

Gevoed door een gezamenlijke passie om generieke software te ontwikkelen voorziet Copernica duizenden marketeers van een krachtige oplossing om hun marketingdoelstellingen te behalen. Inmiddels werken er meer dan 3500 marketeers met onze software en hebben wij vestigingen in Nederland, Duitsland en Engeland.

Wij zijn gepassioneerd, ondernemend en innovatief in alles wat we doen. Vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam werken wij met een jong en professioneel team van 35 zeer gedreven collega's.

Solliciteren?

Ben jij de online marketing specialist die wij zoeken?

Stuur dan je CV en salarisindicatie per mail naar Quentine Stoc, HR Manager, via quentine.stoc@copernica.com.

Voor je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek vragen wij jou of je een schrijfopdracht wilt maken.

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!