Uwnieuwezorg.nl verduidelijkt nieuw zorgstelsel

22 november 2005, 10:03

Uwnieuwezorg.nl verduidelijkt nieuw zorgstelselIlse media lanceert vandaag een nieuwe site genaamd uwnieuwezorg.nl. Deze site is gemaakt in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en een aantal verzekeringsmaatschappijen. De informatie op de site laat zien welke ontwikkelingen gepaard gaan met de invoering van het nieuwe zorgstelsel. De bezoeker kan zo zelf een vergelijking maken en een oordeel vellen.

Met de discussie over kiesbeter.nl in mijn achterhoofd zal ik ze bij ilse media eens vragen wat dat nu kost zo’n website. Ik durf er wel een fles goede wijn op te verwedden dat het een stuk lager ligt dan de 300.000 tot 500.000 euro die is uitgegeven voor kiesbeter.nl.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

10 Reacties

  rafael

  Mooie site. Strake vormgeving. Goed ook dat er niet alleen informatie van verzekeraars op te vinden is maar ook van de overheid.


  22 november 2005 om 11:38
  rotjong

  De kosten ? ach ja..

  Beter is te weten wie het moet betalen.

  Uw nieuwe zorg + kies Beter + Independer, ik denk wij allen weer eens. Had het Ministerie niet kunnen samenwerken ?


  22 november 2005 om 18:05
  Koen Verhagen

  Over smaak valt niet te twisten. Maar ik word graag overtuigd. Los van de inhoud, wat is er mooi aan de site? Qua vormgeving ontstijgt het toch niet echt het niveau van de ‘Uw logo hier’ aanbieding van de 25 euro per pagina prutsers. Rafael en Sting, kom maar op met je argumenten!


  22 november 2005 om 22:18
  Stephan Fellinger

  Jammer dat de makers er niet voor gekozen hebben, om de discussie rondom zorgverzekeringen te faciliteren in de vorm van een weblog. Juist een onderwerp waar de overheid beter moet luisteren naar de meningen van haar burger en een onderwerp waaromheen enorm veel emotie bestaat, lijkt bij uitstek hiervoor geschikt.

  Verder valt op dat een overheid bij dit initiatief (in de vorm van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) die in mijn ogen neutraal moet zijn, optrekt met een select aantal verzekeringsmaatschappijen. Je zou denken, of je doet dit met alle maatschappijen, of je doet dit als overheid zonder de maatschappijen, want nu ontstaat een ietswat vreemde situatie waaruit de consument zou kunnen afleiden dat deze maatschappijen aanbevolen worden door die overheid.

  Ik ben in iedergeval blij, dat wij met Blogo via ons weblog zorgverzekering.blogo.nl samen optrekken met een partij als Independer, er is in mijn ogen in dit kader geen partij in Nederland, die op dit gebied meer gezien wordt als onafhankelijk als genoemde Independer.

  @ Marco, jij als voorvechter van de luistercultuur, vind je het geen gemiste kans van (je aandeelhouder) Ilse Media?


  23 november 2005 om 07:01
  media

  Inderdaad een gemiste kans maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik de doelstelling achter dit project verder niet ken.

  Wat me wel enigsinds verbaasd zijn de vele iniatieven zonder enige samenhang vanuit de overheid op dit gebied. Waar is het onafhankelijk discussieplatform vanuit de overheid? Waarom geen geintegreerde aanpak waarin vanuit dit onafhankelijke iniatief via internet, radio, tv en print de burger duidelijk wordt gemaakt wat en hoe eea gaat veranderen? Of heb ik wellicht iets gemist en is er wel degelijk een samenhang tussen al deze iniatieven?


  23 november 2005 om 07:31
  nobody

  dit is typisch een voorbeeld van navelstaren: webloggers die overgefixeerd kijken naar hoe zij impact hebben op het web. en als er dan plots niet hun stokpaardje wordt meegenomen, gaan ze piepen.

  reacties zijn toch volledig overbodig hier? het gaat om info en objectiviteit, niet om tweewegverkeer. elke discussievorm zou juist een subjectief geheel maken.

  ik rest mijn kazen


  23 november 2005 om 09:24
  media

  Gelukkig dat je dat even kwijt kon is het niet nobody? 😉


  23 november 2005 om 09:27
  Stephan Fellinger

  Fijn he nobody dat er iets bestaat als tweewegverkeer, ander had je toch maar mooi niet kunnen reageren en was de discussie voor hetzelfde geld heel objectief gebleven.


  23 november 2005 om 11:18
  nobody

  oei, ik trap op jullie gevoelige tenen, begrijp ik.

  kijk, begrijp me goed. ik ben helemaal pro-comments en interactiviteit, maar op uwnieuwezorg.nl is het gewoon overbodig.

  ik probeer ook maar een discussie aan te jagen, jongens.


  23 november 2005 om 13:03
  rafael

  Geweldige discussie al drijft hij langzaam al weer van het oorspronkelijke onderwerp af.

  Misschien is het geen prachtige vormgeving met toeters en bellen. Misschien was dat hier ook niet de bedoeling. Misschien gaat het hier wel om het helder ontsluiten van content. Voor de (gemiddelde) internet gebruiker (zoals ik)een helder overzicht. Functioneel dus en daardoor dus een mooie site. Koen???

  Voor wat betreft die onafhankelijkheid waarover Stephan spreekt. Independer heeft zelf ook veel commerciële contacten in de markt. Onafhankelijk in een zwaar concurrerende markt? Hoezo?


  24 november 2005 om 09:36

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!