Unilever: Marketing is de toekomst

13 december 2004, 08:10

Intermediair:

Unilever heeft het niet makkelijk. Toch blijven de Rotterdammers optimistisch. Dekkers wijst op het succes van de samenwerking tussen Dove en Ahold-dochter Etos, op een Bertolli-campagne samen met Albert Heijn en op het grote succes in Europa van de Magnum 7 Sins-campagne voor ijsjes van het gelijknamige merk. De komende tijd gaat het concern nog meer geld aan adverteren en andere vormen van marketing uitgeven, zo maakte Unilever onlangs bekend. Want marketing, nog meer dan productontwikkeling, is voor Unilever de toekomst.

Via: zesser

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Fred

  Dat is er eentje van de oude school:

  ‘Met producten kun je geen competitie bedrijven, want ze worden meteen gekopieerd. Je moet competitie bedrijven met marketing. Inlevingsvermogen en inzichten ontwikkelen. En werkelijk weten wat de positionering moet zijn en dan hameren”, zei Tex Gunning, Unilevers directeur food business in Azië, eerder deze maand in het Tijdschrift voor Marketing.

  LOL !

  Nou, hamer ze Tex.


  13 december 2004 om 08:58
  bramkoster

  Volgens mij (en elk standaardwerk over marketing) is het product, en dus ook de ontwikkeling ervan, toch echt een onderdeel van de marketingmix. Wel frappant dat zelfs de mensen van Unilever, toch vaak getypeerd als “de hogeschool van …”, het onderscheid tussen marketing en marketingcommunicatie niet helder hebben. En daar dan de conclusie uit trekken dat het product minder belangrijk wordt.


  13 december 2004 om 09:16

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!