TV op kinderkamer slecht voor leerprestaties

TV op kinderkamer slecht voor leerprestaties
,

Vandaag komt Trouw met het bericht dat een tv op de kinderkamer slecht is voor de leerprestaties. Hoe langer een kind kijkt, hoe schadelijker.

‘Tijdens een reken-, lees en taaltest scoorden tv-kinderen gemiddeld zeven tot negen punten lager (op een totaal van 99) dan leeftijdgenoten die geen eigen kijkbuis bezaten. Een computer in huis werkte precies andersom; die leverde zeven tot negen punten extra op. Het best scoorden kinderen zonder tv en met computer.’

De onderzoekers denken dat dit komt omdat kinderen stiekem tot laat in de avond tv kijken en zo te weinig slapen, of omdat ze zich slechter concentreren tijdens hun huiswerk, of omdat ouders die hun kinderen bewust g??n tv geven, gemiddeld wat sterker betrokken zijn bij de opleiding van hun kroost.

Het hele onderzoeksrapport lees je hier.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Voortaan maar TV kijken op de PC dus ;-)

    geplaatst op
  • Haha, ik kan dus alleen goed leren mét de tv aan. Anders kan ik me niet concentreren, zo dodelijk stil... ;)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.