Tros Radar: Ontgooglen met Jeroen van de Wiel

27 februari 2006, 06:08

Vrijdag middag hadden wij onze kantoorborrel in de Pintelier in Groningen, waar uiteraard de tv aanstond op de 10 kilometer heren. Na afloop van de 10km was er een aankondiging voor Tros Radar, en wie zagen wij vol verbazing op TV? Jeroen van de Wiel! Ben erg benieuwd naar zijn TV debuut vanavond (Nederland 2, 20.30). De uitzending gaat over het ondertussen hot geworden item Ontgooglen:

Via zoekmachines als Google of Yahoo! is veel informatie over jezelf te vinden. Ook informatie waar je liever niet mee geconfronteerd wordt, zoals uitspraken uit het verleden of valse beschuldigingen. Hoe krijg je dit er van af? In Radar maandag antwoord op de vraag hoe jezelf kan ‘ontgooglen’?

Oprichter en directeur van zoekmachine marketing bureau Traffic4u. Spreker op verschillende nationale en internationale congressen. Betrokken als partner bij 212 Amsterdam.

Categorie
Tags

8 Reacties

  media

  Zag ‘m inderdaad ook voorbij komen. Het is overigens niet zijn debuut, die maakte Jeroen al een tijd terug in het programma Kassa met Felix Meurders. Die Jeroen begint een echte TV-ster te worden 😉


  27 februari 2006 om 06:29
  Bart Kappenburg | Kamer.nl

  @Gert-jan

  Ik denk dat je twee dingen door elkaar haalt:

  Het artikel op MF ging over dat kinderen andere zoekmanieren moeten leren ipv met google, en de uitzending gaat over hoe je informatie over jezelf uit google krijgt zodat je geen rare vragen krijgt waarom je bijvoorbeeld in godsnaam ingeshreven staat bij een bepaalde site.

  (Verder alles goed? Long time no see!)


  27 februari 2006 om 10:47
  traffic4u

  @Bart

  Heb je helemaal gelijk in. Kennelijk zijn er op korte termijn alweer 2 defenities ontstaan van het woord “Ontgooglen” 😉

  (Met mij alles goed, kom een keer langs mocht je nog in Grunn zitten)


  27 februari 2006 om 11:11
  Bart Kappenburg | Kamer.nl

  Ik vraag me af of dat mag… je gebruikt toch een merknaam in je domein. Ik kan zo geen voorbeeld verzinnen maar dingen met bv microsoft of dell in de naam heb ik al vaak voorbij zien komen in rechtszaken…met geen succes uiteraard 🙂


  27 februari 2006 om 14:33
  traffic4u

  Het blijft toch triest hoe Tros radar sommige zaken kan verdraaien zodat ze 1 partij zwart kunnen maken. In dit geval was Google aan de beurt.

  Het werd een beetje gebracht alsof Google er schuldig aan was dat als je iets op internet zet dat Google er voor zorgt dat het nooit meer van het net af komt.

  Ze hadden 1 voorbeeld waar dit wel het geval was, dit was het voorbeeld met “Toegevoegde resultaten”. Dit zijn resultaten die Google soms al maanden niet meer heeft gespiderd en zodoende is bovenstaande waar (op het moment dat de pagina van internet wordt verwijderd blijven deze resultaten in de zoekmachine zichtbaar. Deze kan je overigens wel verwijderen via de URL verwijder tool van Google). Maar dit zijn uitzonderings gevallen en is zeker niet de regel.

  Dan het voorbeeld van het email adres achterlaten op een forum, en dan Google de schuld geven dat ze spam mailtjes krijgt van criminelen?

  Dat mensen alert moeten worden op wat ze achterlaten lijkt me een goede zaak om aan de kaak te stellen, maar ik vond dit toch wel erg overtrokken en opgeblazen.

  Jeroen had trouwens een goede preformance!


  28 februari 2006 om 06:37

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!