Tros Radar: Ontgooglen met Jeroen van de Wiel

Tros Radar: Ontgooglen met Jeroen van de Wiel
,

Vrijdag middag hadden wij onze kantoorborrel in de Pintelier in Groningen, waar uiteraard de tv aanstond op de 10 kilometer heren. Na afloop van de 10km was er een aankondiging voor Tros Radar, en wie zagen wij vol verbazing op TV? Jeroen van de Wiel! Ben erg benieuwd naar zijn TV debuut vanavond (Nederland 2, 20.30). De uitzending gaat over het ondertussen hot geworden item Ontgooglen:

Via zoekmachines als Google of Yahoo! is veel informatie over jezelf te vinden. Ook informatie waar je liever niet mee geconfronteerd wordt, zoals uitspraken uit het verleden of valse beschuldigingen. Hoe krijg je dit er van af? In Radar maandag antwoord op de vraag hoe jezelf kan ‘ontgooglen’?


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Zag 'm inderdaad ook voorbij komen. Het is overigens niet zijn debuut, die maakte Jeroen al een tijd terug in het programma Kassa met Felix Meurders. Die Jeroen begint een echte TV-ster te worden ;-)

  geplaatst op
 • @Gert-jan

  Ik denk dat je twee dingen door elkaar haalt:

  Het artikel op MF ging over dat kinderen andere zoekmanieren moeten leren ipv met google, en de uitzending gaat over hoe je informatie over jezelf uit google krijgt zodat je geen rare vragen krijgt waarom je bijvoorbeeld in godsnaam ingeshreven staat bij een bepaalde site.

  (Verder alles goed? Long time no see!)

  geplaatst op
 • @Bart

  Heb je helemaal gelijk in. Kennelijk zijn er op korte termijn alweer 2 defenities ontstaan van het woord "Ontgooglen" ;-)

  (Met mij alles goed, kom een keer langs mocht je nog in Grunn zitten)

  geplaatst op
 • Ze hebben er zelfs een domeinnaam voor aangevraagd:
  http://www.ontgoogle.nl

  geplaatst op
 • Ik vraag me af of dat mag... je gebruikt toch een merknaam in je domein. Ik kan zo geen voorbeeld verzinnen maar dingen met bv microsoft of dell in de naam heb ik al vaak voorbij zien komen in rechtszaken...met geen succes uiteraard :)

  geplaatst op
 • Het blijft toch triest hoe Tros radar sommige zaken kan verdraaien zodat ze 1 partij zwart kunnen maken. In dit geval was Google aan de beurt.

  Het werd een beetje gebracht alsof Google er schuldig aan was dat als je iets op internet zet dat Google er voor zorgt dat het nooit meer van het net af komt.

  Ze hadden 1 voorbeeld waar dit wel het geval was, dit was het voorbeeld met "Toegevoegde resultaten". Dit zijn resultaten die Google soms al maanden niet meer heeft gespiderd en zodoende is bovenstaande waar (op het moment dat de pagina van internet wordt verwijderd blijven deze resultaten in de zoekmachine zichtbaar. Deze kan je overigens wel verwijderen via de URL verwijder tool van Google). Maar dit zijn uitzonderings gevallen en is zeker niet de regel.

  Dan het voorbeeld van het email adres achterlaten op een forum, en dan Google de schuld geven dat ze spam mailtjes krijgt van criminelen?

  Dat mensen alert moeten worden op wat ze achterlaten lijkt me een goede zaak om aan de kaak te stellen, maar ik vond dit toch wel erg overtrokken en opgeblazen.

  Jeroen had trouwens een goede preformance!

  geplaatst op
 • Hij blijft lachen die Jeroen ;-)

  Wat een idioot verhaal trouwens van die http://www.dubieuzedebiteuren.in/ Kopieren de hele database van de KvK, zetten deze online en als je van de lijst (lees: uit Google) wilt worden gehaald moet je 125 euro betalen.

  geplaatst op
 • Ik ben degene van http://www.dubieuzedebiteuren.in .
  Tros Radar brengt ons in een 'dubieus' daglicht en lichten een klein stukje uit het gesprek op dat ze eerder die week met ons voerden.
  Ze zeiden o.a. dat we de database kopieerden, nou niets is minder waar, voor geinteresseerden kunnen we de facturen laten zien.
  Tijdens dat gesprek heb ik verteld dat verwijderen gratis is als er een plausibele reden voor is. Toevallig had ik maandagochtend net iemand uit het systeem gehaald die er door de KvK onterecht ingekomen was.
  Echter echte wanbetalers gaan er zeker niet gratis af en inmiddels hebben we besloten die 125 euro ook niet meer te melden. Voortaan blijft mooi iedereen staan behalve als er een goede reden is ze te verwijderen. Dit bevordert de integriteit van ons verhaal alleen maar.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.