Top 3 vacaturesites onveranderd

21 november 2003, 12:13

Uit het deze week verschenen halfjaarlijkse onderzoek van Heliview blijkt dat de Nederlandse webwervingmarkt aan het consolideren is. Na enkelen grote verschuivingen in de afgelopen jaren heeft zich nu een definitieve kopgroep van top 3 vacaturesites in Nederland gevestigd.

Voor de tweede keer dit jaar heeft NationaleVacaturebank.nl op het gebied van (geholpen) naamsbekendheid de eerste plaats behaald met 87%, op afstand gevolgd door Monsterboard (80%) en Intermediair (69%).

?Het is duidelijker nu het kaf van het koren gescheiden is?, aldus Jan-Peter Cruiming, managing director van NationaleVacaturebank.nl. ?Van de 400 vacaturesites die in 2000 actief waren, zijn er nu slechts 3 belangrijke spelers over. Dit maakt de arbeidsmarkt een stuk overzichtelijker en transparanter, zowel voor werknemers als werkgevers?.

85,4% van de werkzoekenden gebruikt het internet om vacatures te zoeken. Cruiming vindt dit logisch. ?Ze gaan naar die plek waar ze het meeste aanbod en keus hebben. Op dit moment zijn er meer vacatures op internet (415.000) beschikbaar dan in de krant (200.000).?

Uit het onderzoek blijkt ook dat 61% van alle bedrijven in 2003 gebruik heeft gemaakt van webwerving: 17% via een website, 31% via eigen site en 13% de website van intermediairs. Vacatureplaatsing in gedrukte media blijft ook belangrijk met 33%. ?Dit benadrukt nogmaals dat print als wervingsmedium zeker niet aan het verdwijnen is. Veel organisaties kiezen voor een combinatie van beide media?.

Bron:

http://www.perssupport.anp.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!