Top Names op SxSW: “Je bent even in de toekomst” (4/5)

12 maart 2013, 15:09

Meestal zit het mee, soms een beetje tegen. We hadden wat technische problemen bij het uitzenden van de vierde aflevering van Top Names SxSW, maar denken dat het ondanks wat opmerkelijke schakelingen en te weinig beelden per seconde het een interessante uitzending is. In het tweede deel loopt de audio prima door, maar blijft het beel soms hangen. Gewoon luisteren!

Bijvoorbeeld omdat Nalden van WeTransfer vertelt dat zijn zonder extern geld gefinancierde bedrijf winstgevend is en maar liefst 13 miljoen maandelijkse gebruikers heeft. Voor WeTransfer is Amerika een belangrijke toekomstige markt. Vandaar ook dat hij tijdens SxSW veel zakelijke afspraken heeft, zoals met videodienst Vimeo. Het is zijn eerste SxSW. Om het evenement te beschrijven, haalt hij Dennis Crowley van Foursquare aan: “SxSW is alsof je even in de toekomst bent om thuis weer in het heden te belanden.”

De tweede gast is een grote naam in Rusland: Annelies van den Belt van SUP Media. Haar digitaal mediabedrijf is het vierde bedrijf van Rusland met een bereik van 50 miljoen mensen per maand. Live Journal is de grootste blog-site van Rusland. Met verhalen over alles van poezen tot politiek. Ook heeft SUP Media een populaire digitale krant. Het is ook de eerste SxSW voor Van den Belt. Ze kom voor afspraken en inspiratie. “Als je succesvol wilt zijn in de digitale wereld moet je continu vernieuwen. Wat we vandaag maken is goed genoeg voor vandaag, maar de consument wil morgen wat anders.” Ze kijkt juist hoe andere industrieën vernieuwen om daar lessen voor de eigen praktijk van te leren.

Erwin Blom (Wormer, 1961) is voormalig hoofd van de afdeling Digitaal van de VPRO en mede-oprichter van The Crowds, een bedrijf dat zich specialiseert in ’social media’ en 'Fast Moving Targets', een platform over innovatie op het gebied van media, technologie en communicatie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!