Toename e-mail en SMS-marketing in DM-mix

25 maart 2004, 12:57

MailMedia maakt vandaag de resultaten bekend van haar onderzoek naar Direct Marketing bestedingen. Het onderzoek werd uitgevoerd onder de Top 200 adverteerders in Nederland. De resultaten wijzen uit dat in 2003 bedrijven 20% van hun marketingbudget hebben besteed aan Direct Marketing. In 2004 zal dit aandeel naar 25% groeien. Daarnaast wordt steeds meer gekozen voor het inzetten van e-mail en SMS-marketing. Aan traditionele Direct Marketing wordt minder uitgegeven.

De Automatiseringsbranche gaf in 2003 40% van haar marketingbudget uit aan Direct Marketing, gevolgd door de sectoren Kansspelen en Uitgeverijen met resp. 35% en 31%. Respondenten uit de sector kansspelen geven aan in 2004 47% van hun marketingbudget te reserveren voor Direct Marketing bestedingen.

Direct Marketing bestedingen aan e-mail en SMS-marketing stijgen in 2004 met resp. 11% en 7%. Vooral de bedrijven uit de automobielsector en reiswereld gaan hier meer gebruik van maken.

Uitgaven aan traditionele Direct Marketing dalen met 2%. Met name de Entertainment branche zal in 2004 minder budget reserveren voor traditionele Direct Marketing mailings.

De FMCG sector reserveert met 32% het grootste deel van haar Direct Marketing budget voor e-mail marketing, gevolgd door de branches Kansspelen (21%), Automatisering (16%) en Entertainment (15%).

Van de respondenten geeft 59% aan e-mail marketing in te zetten om nieuwe klanten te werven en 22% om herhalingsaankopen te stimuleren. De lage kosten van e-mail marketing zijn doorslaggevend voor de stijgende inzet als Direct Marketing instrument.

Bron:

http://www.mailmedia.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  Alex Stil

  Haha wat een bullshit getallen.

  “De FMCG sector reserveert met 32% het grootste deel van haar Direct Marketing budget voor e-mail marketing.”

  Nu doen wij momenteel zo’n beetje alles voor Unilever op het gebied van outbound e-mailmarketing, maar geloof niet dat dat 30% van hun DM budget is. Maar wat niet is kan nog komen;-) in ieder geval leuke pr research gedaan door mailmedia, ze hebben er wel de pers mee gehaald. Neem aan dat dat de bedoeling was.


  25 maart 2004 om 15:50
  Saatchi

  Kern van de zaak lijkt me dat heel, heel veel onderrzoeken ‘pr-driven’ zijn, en geen enkel ander doel hebben dan free publicity. Terechte constatering Alex.

  Het laten publiceren van dergelijke cijfers is precies wat ze,

  met succes, nastreven.

  Een beetje achterdocht kan in marketingland geen kwaad.

  ‘Slager Jansen bereikt hoogste kwaliteitsnorm’

  bron: slagerij jansen


  25 maart 2004 om 20:06
  wieke

  Ik ben op zoek naar direct e-mailbrieven van vele verschillende producten. Hopelijk kan Alex of Marco mij hieraan helpen?Ik ben namelijk bezig met mijn masterscriptie over structuren van direct e-mailbrieven.

  Hoop snel een reactie te krijgen, want ik kan nu niet meer verder.

  [email]devrieswieke@yahoo.com[/email]


  18 april 2005 om 10:56
  wieke

  Marco, heel erg bedankt!! ik heb veel aan jouw tip gehad! Via internet had ik maar een paar bedrijven gevonden, maar er zijn dus veel meer! Ik ga direct aan de slag.

  Groet Wieke


  26 april 2005 om 10:14
  Deepti

  Dear Sir,

  Greetings from ACESMSC!

  I would like to introduce our company ACESMSC (www.acesmsc.com), It is a global mobile messaging service provider, established in 2010. It is a global mobile messaging service provider,

  Features of Acesmsc:

  • Instant delivery provided

  • Precision customer targeting

  • Use of international gateways

  • SMS Gateway API

  • SMS from the Web

  • 24 x 7 Online Support

  We are a company aligned to customer satisfaction. Keeping with this belief we first understand the need of customer and our priority is always solving customer’s query. Each query is resolved in the best possible manners.

  I would appreciate and suggest you to come online, chat id & email id mention in below signature.

  Regards

  Deepti

  Acesms.Sales

  Skype:Acesmsc.sales2


  31 augustus 2016 om 09:31

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!