Thomas Benedict (InContext): “Leiders van moderne organisaties kunnen omgaan met angst”

Thomas Benedict (InContext): “Leiders van moderne organisaties kunnen omgaan met angst”

Organisaties leiden in de eenentwintigste eeuw. Hoe doe je dat? Thomas Benedict, oprichter van consultancybureau InContext, helpt bedrijven met diepe vragen. "Hoe kunnen banken een nieuwe cultuur schapen waarin mensen weer trots zijn op de bank?", is een voorbeeld. En natuurlijk: vragen over de digitalisering.

Traditionele organisaties, zoals retailers, worstelen vaak met verandering. "Omschakelen is voor dit soort bedrijven lastig", weet Benedict. "Er is een sterke drang om te blijven doen wat al gedaan wordt. De echte verandering volgt daarom vaak te laat."

De leider van een modern bedrijf moet zelf ook durven veranderen, zegt de consultant. "In heel veel markten vinden fundamentele veranderingen plaats. Er is meer openheid door sociale media en er zijn van die enge startups die alles anders willen doen." De leider moet nooit zelf de rem zijn op de organisatie. "Je moet leren omgaan met angst en bewegelijk zijn."

Bekijk deze aflevering op 7Ditches.tv


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.