The Next Web 2008: dag 1

3 april 2008, 16:16

The Next WebIk denk dat ik mijn verwachtingen van de The Next Web iets moet bijstellen. Al met al vandaag wel wat inspiratie opgedaan, een aantal nieuwe contacten gelegd, paar aardige demo’s gezien, maar nog geen dingen waar ik echt een Wow-gevoel bij heb gekregen.

Het eerste en tweede rondje startups was niet onaardig. Robert Gaal gaf een prima presentatie maar Wakoopa is niet nieuw en Radionomy was onder andere op Plugg.eu al aan de orde geweest. Vergelijkbare opmerkingen kwamen vandaag ook terug in de backchannel van twitter.

Voor alle duidelijkheid de lijst met sprekers is zeker indrukwekkend, de startups zeker interessant en met The Next Web op zich niets mis. Ik denk alleen dat mijn verwachtingen iets te hoog waren, had gehoopt op wat meer breaking news gedurende de hele dag en echt nieuwe dingen. Maar morgen ga ik zeker weer naar The Next Web. Vers van de pers krijg ik net binnen dat Boom Chicago dan ook van de partij is.

Flabber en Boom Chicago zullen live om 13:05 en 16:05 een interactieve improvisatieshow verzorgen tijdens The Next Web. Het is voor het eerst dat een show van Boom Chicago wereldwijd via een livestream te volgen is.

Tien minuten voor de start van de show kunnen via Flabber.nl suggesties worden ingediend rondom het thema: ‘Break up lines’. De show opgebouwd aan de hand van de suggesties is daarna live the bekijken in de Westergasfabriek op zowel Flabber.nl en thenextweb.org. Vandaag kwamen op twitter, zeker tijdens de presentatie van Leah Culver van Pownce, al de nodige tweets met humor langs dus met die suggesties moet het wel goed komen.

Mocht je ook op The Next Web zijn geweest, dan ben ik benieuwd wat jouw ervaring was.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

8 Reacties

  Peter Luit

  Verwachtingen kunnen hoog liggen, maar het is veel belangrijker dat nu er zoveel van dit soort toepassingen zijn, eindelijk eens duidelijk wordt, wie en wat er in die keten verdiend kan gaan worden. Veel van de getoonde voorbeelden lieten weinig los over achterliggende business modellen. Kortom: wat mij betreft hoeft er niet zo heel veel bij, wat ik nog niet weet. Laten we eerst maar een kijken hoe we nu met web 2.0, sociale netwerken en user generated content allemaal geld kunnen gaan verdienen. Natuurlijk, we kennen een (flink) aantal successtories, maar we zijn minder bekend met al die initiatieven die technologisch baanbrekend zijn, maar het uiteindelijk niet redden. Dus tijd voor realiteitszin lijkt me…… Just my thoughts……


  3 april 2008 om 17:00
  tvm

  misschien waren mijn verwachtingen ook wel wat te hoog. Ik had een beter gevoel na de conferentie van vorig jaar. Natuurlijk ben ik morgen ook wel weer van de partij. Wel goed contacten opgedaan. Sessie over Semantic web was boeiend. Maar je komt veel dezelfde start-ups en sprekers tegen van anderen conferenties (bijv. plugg.eu)

  Nog geen wauw, wel soms gevoel dat het steeds moeilijker word alle ontwikkelingen een beetje bij te houden en nuttige toepassingen voor mijn eigen werkomgeving te verzinnen.

  op naar een mooie 2de dag!


  3 april 2008 om 19:52
  erwblo

  Hoeveel mensen die op The Next Web waren, waren eerder ook al op Plugg? Uitkijken voor de klassieke fout dat wat je zelf weet dus voor iedereen gesneden koek is!


  3 april 2008 om 19:53
  media

  Heb slechts een deel van de presentaties via live stream kunnen volgen en voor een deel de verslagen kunnen lezen. Denk inderdaad dat mensen die ofwel regelmatig de blogs lezen of congressen bezoeken, moeten oppassen te snel te oordelen. Voor veel bezoekers zal het wel nieuwe informatie zijn geweest.

  Uitgaande op de foto’s en de berichten op twitter was next web opnieuw groot succes. Jammer dat ik er niet bij kon zijn.


  3 april 2008 om 23:24
  evroekel

  @Erwin/Marco: mee eens. Zoals ik al schreef gaat het om mijn persoonlijke verwachtingen die anders waren en dat er met TNW op zich niets mis is. Dus benieuwd waar ik dan te snel geoordeeld heb?


  4 april 2008 om 03:38
  Boris Veldhuijzen van Zanten

  He Erik, ik begrijp helemaal wat je bedoelt natuurlijk maar deel ook de mening van Erwin en Marco. Dat het jou soms tegenviel zegt meer over je eigen kennis van zaken (hoog!) en minder over de kwaliteit van de lezingen. Helaas zullen sommige lezers na het lezen van je post toch denken ‘Aha, het viel dus tegen’. En om eerlijk te zijn had ik toch de indruk dat het de meeste mensen bepaald niet tegenviel! 😉


  6 april 2008 om 17:32
  martijnstaal

  Ik ben vrijdag geweest, en ik had er eerlijk gezegd ook hogere verwachtingen van. Dat kwam denk ik doordat er vorig jaar zoveel publicateit voor het event is gecreeerd. Daarnaast vond ik sommige presentaties, waaronder die van Stumbleupon, Robert Scoble en Jessica Mah, tegenvallen qua verhaal en visie.

  Maar overall interessant, vooral qua contacten, overige bezoekers en start-up presentaties.


  7 april 2008 om 09:58

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!