Teun Aalbers (GainPlay Studio): “Gezonder leven en een vitaler brein door het spelen van games”

Teun Aalbers (GainPlay Studio): “Gezonder leven en een vitaler brein door het spelen van games”

GainPlay Studio ontwikkelt serious games, computerspellen met een maatschappelijk doel. "Onze games hebben een toegevoegde waarde", zegt medeoprichter Teun Aalbers. 
 

Ontwikkelaar en PhD student Teun Aalbers gebruikt gegevens uit onze hersenen om spellen te maken die impact hebben op ons dagelijks leven. Hij ontwikkelde ondermeer een digitaal platform met de HKU voor mensen in ggz-instellingen. "In de zogenoemde Moodbot kunnen ze aangeven hoe ze zich voelen en samen met de behandelaar en de groep doelen stellen." 

Brain-aging Monitor is een ander project van de ondernemer. "Onderdeel van mijn afstudeerproject", zegt hij. De monitor moet mensen stimuleren gezond te leven, omdat dat goed is voor de gezondheid van je lichaam en je hersenen.

"We hebben een aantal puzzels bedacht om jouw cognitieve vaardigheden te testen en erachter te komen of je bijvoorbeeld naar een geheugenpoli moet", zegt Aalbers. "Dementie leeft maatschappelijk steeds meer." 

 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.