Telemarketing vanuit de gevangenis

26 januari 2006, 14:04

Telemarketing vanuit de gevangenisHet ministerie van Justitie heeft vandaag bekend gemaakt dat gevangenen Telemarketing werk zullen gaan uitvoeren.

De gevangenen beperken zich tot het werven van donateurs voor charitatieve instellingen. Op dit moment betreft het nog een pilot, maar het doel is om de werkzaamheden van de gedetineerden uiteindelijk kostendekkend te krijgen zo bericht de Telegraaf.

Een “professioneel callcenterbedrijf” werkt samen met de gevangenis.

Toen de plannen enige tijd geleden bekend zijn geworden is er nogal wat ophef ontstaan in de callcenter-branche die toch al geen geweldig imago heeft.

Ludo Raedts
Founding Partner bij RIFF

Categorie
Tags

6 Reacties

  coen

  Gaan ze mensen die voor straf in een te klein kamertje moeten zitten. Het bijbaantje van veel studenten en huisvrouwen af laten nemen! En het imago van de callcaenters word er inderdaad niet beter op.


  26 januari 2006 om 15:20
  Anders

  Zal wel een succes worden, denk ik. Gevangenen in Nederland runnen al met groot succes complete organisaties vanuit de cel, dus een beetje telemarketing doen ze er met twee vingers in de neus wel bij.


  26 januari 2006 om 15:27
  Kasper Katje

  “Goedenavond, zit u ook vast?…..eeehhhh, aan een te dure lening?”


  26 januari 2006 om 15:35
  Petra de Boevere

  Wat is uw inkomen? Heeft u een nieuwe laptop en digitale camera in huis? Mag ik uw adres nog even noteren?


  26 januari 2006 om 21:47
  Jochem

  Zoals coen al zegt, betekend dit dat studenten die baan niet krijgen die die geditineerde (die iets crimineels heeft gedaan!) wél krijgt. Belachelijk idee.

  Bind ze aan een ketting vast en laat ze troep op ruimen, dáár zijn te weinig mensen voor (hier in de omgeving in ieder geval).

  Jochem


  27 januari 2006 om 05:44

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!