Talpa online zeer succesvol

15 september 2005, 11:15

Multiscope publiceerde vandaag de bereikcijfers van de vier grote TV-stations/omroepen.

In de cijfers staat de Publieke Omroep bovenaan met een bereik van 49% en in totaal 5,5 miljoen unieke bezoekers. Vlak daarachter vinden we RTL Nederland met 46% en 5,2 miljoen unieke bezoekers. Talpa staat heel brutaal op de derde plek. Begonnen op 13 augustus, dus feitelijk een halve maand gemeten. De nieuwe zender verwelkomde 3 miljoen online bezoekers (bereik 27%). SBS staat op de vierde plek.

image

Opvallend is de zeer sterke stijging van van het bereik in vergelijking met een jaar geleden. Dat duidt op een verschuiving van het TV-scherm naar het computerscherm. Overigens dalen de kijkcijfers niet op televisie, dus is de consumptie van het computerscherm complementair ten opzichte van TV.

Radio 538 is gemeten als grootste radiostation met een bereik van 8%. Talpa TV en Radio 538 zullen binnenkort ook in de STIR-cijfers te zien zijn. De ander drie partijen zijn al aangesloten bij STIR.

Bron: Persbericht Multiscope / Mediaonderzoek.nl

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Nick-E

  TALPA doet niets anders als kijkers kapotspammen met reclame voor de website. Als de RTL group dit zou doen dan zou zij ook in de top 3 staan. Reclame maken is leuk, maar niet ten koste van alles en iedereen.


  15 september 2005 om 11:54
  spin

  Vergeet niet dat alleen op de Talpa website het programma van Talpa te vinden is, want dat hebben ze (nog) niet vrijgegeven aan sites als ww.tvgids.nl e.d. Scheelt denk ik een slok op een borrel…


  15 september 2005 om 12:25

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!