Symposium Nationaal Platform E-Health

29 augustus 2004, 20:17

Op maandag 20 september 2004 vindt het vijfde Symposium van het Nationaal Platform E-Health plaats met als thema ‘Niets houdt de digitale zorg nog tegen!?’

Het e-mail consult

is in principe voorbehouden aan de ‘eigen’ pati?nten van de huisarts. Het contact moet vooral worden gezien als aanvulling op en niet als vervanging van de directe communicatie met de pati?nt. Al in 2001 verschenen op het initiatief van de Standing Committee of European Doctors de CP guidelines for e-mail correspondence between a doctor and a patient (pdf) van de hand van Dr. Mia Makinen. Tijdens dit vijfde Symposium zal er worden stilgestaan hoe hiermee wordt omgegaan in de praktijk.

Ook een nieuwere vorm, het

digitale consult

, zal behandeld worden. Dit is een geautomatiseerde beoordeling van veel voorkomende medische klachten via een internet applicatie. De cli?nt/bezoeker krijgt hier meteen een zelfzorgadvies of eventueel het verzoek alsnog met de huisarts contact op te nemen. Dit systeem loopt nu vier maanden als test in Nederland en hieruit blijkt dat twintig procent van de mensen die van plan waren hun huisarts te bezoeken, naar aanleiding van het verkregen zelfzorgadvies thuisblijft. Ook dit zal in de toekomst meer (moeten) worden toegepast.

Aan de hand van de sprekers zal belicht worden waarom het emailcontact tussen pati?nt en zorgverlener in Nederland zo moeizaam verloopt terwijl de techniek er in principe klaar voor is.

Bronnen:

http://www.e-healthplatform.nl/

http://www.cpme.be/

Via:

http://www.huisartsvandaag.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!