• Mobile
    wordt gesponsord door

SXSW 2012: De zoektocht naar medische apps

Overdaad of speld in hooiberg?

SXSW 2012: De zoektocht naar medische apps

Sommige beweren dat de markt voor 'mobile health' (mHealth) in 5 jaar tijd zal groeien tot het astronomisch bedrag van $23 miljard. Het lijkt ook logisch: de ziektekosten zullen door o.a. vergrijzing de pan uitrijzen en meer en meer zal een beroep gedaan worden op de zelfmanagement van patiënten. En dan bedoel ik patiënten in de breedste zin van het woord, want per slot worden we allemaal een keer patiënt. Mobiele technieken kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Immers, onze mobieltjes worden steeds slimmer door het gebruik van allerlei sensoren, hardwaretoevoegingen en uiteraard slimme app-ontwikkelaars.

Op de App Store zijn reeds duizenden medische apps te vinden De één beter uitgevoerd dan de andere (maar over het algemeen 'matig'). Hoe zit dat op SXSW? Het was al heel snel duidelijk dat 'appmania' hand over hand toeneemt. Ieder zichzelf respecterende ontwikkelaar van een webdienst heeft op z'n minst ook een app, en het aantal 'stand-alone' apps was ongekend hoog. De één nog slimmer en creatiever dan de ander.

Maar tussen al die honderden nieuwe apps, hoeveel waren er nu te vinden die geclassificeerd kunnen worden als 'medische app'? Een zoektocht op de beursvloer leverde een paar interessante kandidaten op.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Leuk filmpje, die animaties tussendoor zijn verhelderend. Ik begreep alleen geen snars van die dame, tweede spreker.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.