Het succes van The Avocado Show verklaard door oprichter Ron Simpson

"De dag vóór de lancering is de laatste dag geweest dat mijn leven normaal was"

Het succes van The Avocado Show verklaard door oprichter Ron Simpson

Hoe werd een restaurant in Amsterdam in één klap een wereldhype? Volgens Ron Simpson (creatief ondernemer en oprichter The Avocado Show) past een goed idee op een bierviltje. Is dat de succesformule achter The Avocado Show? Of is er meer?

Creatief ondernemer Ron Simpson is jarenlang werkzaam geweest als marketeer voor diverse brands, onder andere Red Bull, Nike, Bacardi, ID&T, Moët & Chandon en Sony. Hij wordt omschreven als entrepreneur, artiest en levensgenieter pur sang. Zijn laatste ondernemer-avontuur is food start-up The Avocado Show. Wat begon als één restaurant in de Amsterdamse Pijp groeide uit tot een global brand en franchise.

Een goed idee

"Ons idee ging viral bij het posten van de eerste simpele foto waarop ons restaurant te zien was. Een goed idee heeft niet altijd goede content nodig: als het duidelijk is en een doelgroep aanspreekt, werkt het. In ons geval was het 'Vrienden in Amsterdam openen avocadorestaurant' en boem, daar gingen we! We hebben honderd landen de headlines gehaald met ons idee: we waren wereldnieuws. Het hield niet op!"

"Het succes verklaar ik door de juiste timing en uitvoering"

"Mijn verklaring van het succes is timing en uitvoering. Ons concept is leuk, speels, sterk en origineel, maar er zijn misschien wel eerdere pogingen gedaan. De eerste tien veganrestaurants zijn ook mislukt, omdat ze te vroeg werden opgericht of omdat het niet op social media werd opgepakt. In ons geval hadden we fantastische content in een tijd waarin foto’s en video’s heel makkelijk over de hele wereld verspreid worden. Er was nog geen speciaalzaak, terwijl letterlijk honderd miljoen mensen iedere dag avocado’s eten. Dan heb je origineel nieuws. Het was geen reclameboodschap die we probeerden te pushen, maar ons nieuws maakte honderd miljoenen mensen blij, en dan gaat het vanzelf."

Benieuwd naar het verhaal van Simpson? Bekijk dan de hele aflevering:

 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.