Stroomleverancier EnergyXS vraagt surseance van betaling aan

15 augustus 2003, 18:31

De eerste prijsvechter heeft zijn eigen graf gegraven.

Elektriciteitsleverancier EnergyXS heeft vrijdag uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Haarlem. EnergyXS zag zich hiertoe naar eigen zeggen genoodzaakt “nadat haar belangrijkste toeleverancier deze week besloot de leveringsovereenkomst te ontbinden”.

“Aanleiding hiervoor was het ontbreken van voldoende financi?le garanties, ondanks het feit dat EnergyXS altijd haar betalingsverplichtingen tegenover de producent correct heeft kunnen nakomen”, zo stelt het bedrijf. In de elektriciteitssector is het een bekend gegeven dat EnergyXS het leeuwendeel van zijn elektriciteit betrekt van stroomproducent E.On Benelux.

“Pogingen van EnergyXS om alsnog de gevraagde garanties te verstrekken cq. alternatieve inkoopkanalen aan te boren, hebben vooralsnog niet tot succes geleid. Met het wegvallen van de producent en het ontbreken van alternatieven, is het voor EnergyXS vanaf maandagochtend 00:00 uur onmogelijk om aan de leveringsverplichtingen richting haar klanten te voldoen.”

“Wanneer de komende 48 uur geen oplossing wordt gevonden waarmee de continu?teit van de onderneming kan worden gewaarborgd, vallen de ruim 60.000 klanten van EnergyXS terug op een noodleverancier die door de netbeheerder wordt aangewezen”, aldus het bedrijf.

“Mid- en grootzakelijke klanten hebben vervolgens tien werkdagen de tijd om een nieuw energiecontract af te sluiten. Consumenten en kleinzakelijke groenklanten zullen worden afgerekend tegen het gereguleerde tarief van hun oorspronkelijke leverancier in hun regio. Alle regionale netbeheerders evenals de landelijk netbeheerder Tennet zullen tijdig op de hoogte gebracht worden van de aansluitingen die het betreft.”

Bron:

http://www.nieuwsbureau-energeia.nl/

Edwin Duys
Social Media & Online Markeitng Realist | Mede-oprichter Saristos bij Saristos

Dol op het bedrijfsmatig toepassen van online marketing en social media. Mede-oprichter en partner van Saristos, realisten in online marketing en social media. Mijn drijfveer is bedrijven te helpen om door middel van content marketing via social en digitale media gekwalificeerde potentiële klanten (leads) te genereren. Je kunt mij zakelijk volgen via Twitter en met mij connecten via LinkedIn

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!