Stormmeldingen van donderdag via Google Earth in beeld

Stormmeldingen van donderdag via Google Earth in beeld
, publigroupe

Stormmeldingen van donderdag via Google Earth in beeldIk had dit al eerder moeten posten, maar toch. Zou het niet aardig zijn om via Google Maps of Google Earth te kunnen zien waar de brandweer of ambulance is uitgerukt vanwege al het stormleed van vorige week? Veel kun je al terugvinden op Misdaadkaart.nl. Natuurlijk zijn er ook diverse websites als Alarmeringen.nl en PD5HW.nl die de berichten via het P2000-netwerk uit de lucht plukken en in tekst op hun site zetten, maar da’s toch een beetje voor de freaks, met lastig leesbare sms-achtige meldingen.

Toevalligerwijs ben ik sinds kort bezig met de ontwikkeling van een deels gratis, deels betaalde webbased GeoMatcher-tool, waarbij elke feed of database automatisch kan worden voorzien van een geografische locatie, gekoppeld aan Google Earth en Google Maps. Dit alles gebaseerd op de gebruikte technologie van Misdaadkaart.nl . De eerste alpha/beta-versie is af, en als testcase heb ik - in samenwerking met Alarmeringen.nl - alle stormmeldingen van afgelopen donderdag automatisch voorzien van geografische data, door gebruik te maken van hun RSS-feed. Klik hier om de KML-file te downloaden voor gebruik in Google Earth, en laat me weten wat je ervan vindt… BTW, wil je zelf je eigen feed of database testen, stuur me dan even een mailtje.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Goeie actie Robert, mijn mailtje is al onderweg.

  geplaatst op
 • Inderdaad zeer goed.. dit geeft veel mogelijkheden. Wanneer verwacht je dat die Geomatcher geheel uit Beta is.

  geplaatst op
 • @rxbbx: ga uit van enkele weken...

  geplaatst op
 • Robert, ziet er interessant uit. Hou me op de hoogte dan kan ik er op Nederkaart ook medling van maken.

  geplaatst op
 • Op Gothamist maps zie je bijna live waar, wanneer en waarom de brandweer of politie uitrukt in New York. Erg leuk, zie ik ook meteen op kantoor wanneer mijn huis in de fik staat of andersom. Ik ben wel benieuwd hoe ze dit precies doen, maar het ziet er vrij simpel uit.

  geplaatst op
 • @Bas: de bron daar is http://www.breakingnews.com/, nieuwsnetwerk met reporters, dus is inderdaad semi-live. Een website als alarmeringen.nl in Nederland werkt real-time (want is een directe feed via P2000, het communicatienetwerk van de brandweer).
  @Remco: zal ik doen!

  geplaatst op
 • Robert, heb je al eens geprobeert om bij pd5hw te dubbelklikken op het onderstreepte adres....

  geplaatst op
 • beste robert, vraagje.
  is geomatcher software alleen te gebruiken in google earth en maps toepassingen of ook op andere kaarten of foto-data vanuit de lucht.
  groet,
  r. van dijk

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.