Stormmeldingen van donderdag via Google Earth in beeld

23 januari 2007, 07:00

Stormmeldingen van donderdag via Google Earth in beeldIk had dit al eerder moeten posten, maar toch. Zou het niet aardig zijn om via Google Maps of Google Earth te kunnen zien waar de brandweer of ambulance is uitgerukt vanwege al het stormleed van vorige week? Veel kun je al terugvinden op Misdaadkaart.nl. Natuurlijk zijn er ook diverse websites als Alarmeringen.nl en PD5HW.nl die de berichten via het P2000-netwerk uit de lucht plukken en in tekst op hun site zetten, maar da’s toch een beetje voor de freaks, met lastig leesbare sms-achtige meldingen.

Toevalligerwijs ben ik sinds kort bezig met de ontwikkeling van een deels gratis, deels betaalde webbased GeoMatcher-tool, waarbij elke feed of database automatisch kan worden voorzien van een geografische locatie, gekoppeld aan Google Earth en Google Maps. Dit alles gebaseerd op de gebruikte technologie van Misdaadkaart.nl . De eerste alpha/beta-versie is af, en als testcase heb ik – in samenwerking met Alarmeringen.nl – alle stormmeldingen van afgelopen donderdag automatisch voorzien van geografische data, door gebruik te maken van hun RSS-feed. Klik hier om de KML-file te downloaden voor gebruik in Google Earth, en laat me weten wat je ervan vindt… BTW, wil je zelf je eigen feed of database testen, stuur me dan even een mailtje.

Robert de Heer
project manager Emerging Media Network bij publigroupe

Sinds 1995 houd ik mij bezig met nieuwe media in de uitgeefbranche. Heb de afgelopen 10 jaar gewerkt voor het Nederlands Dagblad, Trouw en de Volkskrant, waar ik de websites van deze kranten met bijbehorende internetredacties heb opgericht c.q. heb verder ontwikkeld. Enkele voorbeelden zijn de pdf-kranten van Nederlands Dagblad (1998) en de Volkskrant, de Volkskrant Nieuwsklikker en de VolkskrantBanen-site (1e versie). Sinds juni 2006 werk ik in Zwitserland als business developer bij PubliGroupe (een marketing- and salesorganisatie met 1.5 miljard euro omzet) waar ik verantwoordelijk ben voor crossmedia ontwikkeling. Daarnaast ben ik mede-eigenaar van Mapyourcontent.com, de specialist in Nederland op het gebied van Google Maps. O.a. Misdaadkaart.nl is door Mapyourcontent gebouwd. Ten slotte zal ik begin 2007 een Europees weblog over Maps-ontwikkelingen starten.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Karel Kolb | Feeder

  Goeie actie Robert, mijn mailtje is al onderweg.


  23 januari 2007 om 07:34
  rxbbx

  Inderdaad zeer goed.. dit geeft veel mogelijkheden. Wanneer verwacht je dat die Geomatcher geheel uit Beta is.


  23 januari 2007 om 07:45
  rjdeheer

  @rxbbx: ga uit van enkele weken…


  23 januari 2007 om 08:24
  Remco

  Robert, ziet er interessant uit. Hou me op de hoogte dan kan ik er op Nederkaart ook medling van maken.


  23 januari 2007 om 09:02
  r. van dijk

  beste robert, vraagje.

  is geomatcher software alleen te gebruiken in google earth en maps toepassingen of ook op andere kaarten of foto-data vanuit de lucht.

  groet,

  r. van dijk


  27 januari 2007 om 22:37

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!