Steeds meer bedrijven failliet

28 juli 2003, 06:03

Het aantal faillissementen blijft in Nederland sterk stijgen. Volgens het consultancy- en onderzoeksbureau Graydon zijn er in het eerste halfjaar van 2003 liefst 32% meer faillissementen uitgesproken dan in dezelfde periode vorig jaar. In absolute cijfers gaat het om 4.195 gevallen.

In de eerste zes manden van dit jaar maakten 5.417 particulieren en ondernemers met een eenmanszaak gebruik van een schuldsaneringsregeling. In 2002 waren dat er 4.539. Dat betekent een stijging van zo?n 20%. Om een goede vergelijking te kunnen maken moet worden vermeld dat het in ongeveer 25% van de schuldsaneringen gaat om ondernemers met een eenmanszaak. Daarom moet een kwart van alle schuldsaneringen worden opgesteld bij het aantal faillissementen.

Vooral bedrijven die tussen nul en vier jaar bestaan, gaan op de fles. Deze staan in financieel opzicht zwak in de markt en het gemis aan financi?le reserves veroorzaakt het faillissement, nu de economie hapert. Graydon, gespecialiseerd in credit management services, verwacht voor dit jaar in totaal zo?n 8.000 faillissementen en ongeveer 11.000 schuldsaneringen.

Bron:

http://www.sales-online.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!