Statistieken Marketingfacts

Statistieken Marketingfacts

In de afgelopen maand zijn op Marketingfacts 224.496 pageviews (127.050 bezoeken) geregistreerd. Een gemiddelde van 7.241 pageviews (4.098 bezoeken) per dag. Dit is een toename van ca. 30% ten opzichte van de vorige maand.

Het aantal unieke RSS-lezers blijft toenemen en is de afgelopen maand de 1.650 unieke RSS-lezers per dag gepasseerd (in de weekends ligt dit op ca. 1.250). RSS blijft daarmee de belangrijkste bron van herkomst voor dit weblog (gevolgd door bookmarks/ rechtstreeks en zoekmachines). Het aantal keer dat de RSS-feeds wordt opgevraagd is ca. 32.500 keer per dag waarbij er ca. 1.700 keer wordt doorgeklikt (CTR 5%).


Delen

0
0


Er zijn 6 reacties op dit artikel

 • "Het aantal keer dat de RSS-feeds wordt opgevraagd is ca. 32.500 keer per dag waarbij er ca. 1.700 keer wordt doorgeklikt (CTR 5%)."

  ca. 32.500/dag opvragingen via RSS. Kan ik hierdoor aannemen, dat indien je geen RSS feed had, je nu een pak meer pageviews en bezoekers/dag had?

  geplaatst op
 • Ik denk het niet Kevin, ik zie de 32.500 opvragingen van rss-feeds als een extra vorm van exposure voor het nieuws op Marketingfacts. Dat hier uiteindelijk nog eens 1.700 keer een bezoek aan de site uit voort komt zie ik als extra bezoek naast de reeds bestaande vaste bezoekers en bezoekers via zoekmachines en links op andere sites.

  geplaatst op
 • Marco, zijn er al resultaten rondom de CENDRIS sponsoring bekend? Ben erg benieuwd.

  geplaatst op
 • Hoe wordt RSS precies gemeten? Ik heb mijn rssreader ingesteld staan elke 10 minuten te pollen. Dat is dus 144 keer per dag, aangezien mijn computer altijd online is.
  Dat zou natuurlijk een enorm vervormd beeld geven over 5% CTR. Of zijn er al onderzoeken gedaan naar een gemiddeld actief gebruik van RSS readers, waardoor je dit soort cijfers nauwkeuriger kan meten?

  geplaatst op
 • @Raceman: Jou 144 keer zitten dus in de 32.500 opvragingen per dag en beinvloeden daarmee inderdaad het percentage doorkliks. RSS-statistieken van marketingfacts worden overigens gemeten en gerapporteerd mbv FeedBurner.

  @Martijn: Nope, zal ze eens vragen of ze al wat resultaten hebben.

  geplaatst op
 • 6000 à 7000 pageviews per dag vind ik dan weer niet veel met het oog op het aantal bezoekers. Misschien moet je vaker doorlinken naar (gerelateerde) voorgaande artikelen? Dit verhoogt niet alleen het aantal pageviews, maar komt ook de gebruiksvriendelijkheid website en de levensduur van de artikelen ten goede.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.