Statistieken Marketingfacts

Statistieken Marketingfacts

Statistieken Marketingfacts (pageviews juni 2005) (gemeten met Onestat)

In de afgelopen maand zijn op Marketingfacts 176.337 pageviews (94.850 bezoeken) geregistreerd. Een gemiddelde van ca. 5.900 pageviews (ca. 3.200 bezoeken) per dag. Dit is een toename van ca. 25% ten opzichte van de vorige maand.

Het aantal unieke RSS-lezers blijft toenemen en is op dit moment ruim 1.200 (ruim 800 in het weekend). RSS blijft daarmee veruit de belangrijkste bron van herkomst bezoekers voor dit weblog (gevolgd door bookmarks en zoekmachines).

Aantal unieke RSS-lezers op Marketingfacts (gemeten met Feedburner)

De click-through-rate op RSS-feeds ligt op dit moment op gemiddeld 6,5% hetgeen betekent dat op basis van de gemiddeld 20.000 hits die de RSS-feeds per dag opleveren, ca. 1.300 doorkliks naar de website.

Click-through-rate op RSS-feeds Marketingfacts (gemeten met Feedburner)


DelenEr zijn 25 reacties op dit artikel

 • Grappig, steeds meer weblogs komen op de eerste van de maand met hun statistieken: molblog, webdrain, autoblog en natuurlijk Pietje Bell. Leuk!

  geplaatst op
 • Marco, 25% stijging is natuurlijk weer erg netjes! gefeliciteerd.
  Wat gebeurde er trouwens op 6 juni?

  geplaatst op
 • Op zondagavond 5 juni plaatste ik een artikel over de waarde van weblogs en dat is door diverse blogs opgepakt.

  geplaatst op
 • de juni-cijfers van Mediaonderzoek.nl zijn ook bekend. wat mf in een dag doet, doe ik in een maand zo ongeveer. maar er komt een dag . . . .

  geplaatst op
 • Gefeliciteerd met de stijging!
  Ennuh, ik heb inderdaad jouw voorbeeld gevolgd. Zodirect zet ik m'n RSS-statistieken ook online.

  geplaatst op
 • Goede stijging! Straks kunnen we een totaal overzicht gaan publiceren van alle NL Blogs als iedereen publiceert. Ik had die van Roodlicht ook al gepubliceerd, weliswaar niet zo mooi met grafiekjes, maar dat komt volgende maand misschien wel. Je moet tenslotte iets hebben om vooruit te kijken.

  geplaatst op
 • Zou geen slecht idee zijn als alle blogs op de eerste van de maand de statistieken publiceren. Kunnen de cijferfreaks zich verdiepen in de trends over alle blogs heen.

  Opmerkelijk dat deze maand op nagenoeg alle blogs een toename te zien is ondanks het prachtige weer de afgelopen weken!

  geplaatst op
 • zullen we dan vooraf parameters afspreken, zodat we ook kunnen vergelijken. PV's, bezoeken, bezoekers, readers e.d. wordt een prachtig overzicht . . .

  geplaatst op
 • En de wijze waarop het is gemeten, lijkt me een strak plan. Ik doe mee!

  geplaatst op
 • Waarom houd je de stats niet gewoon openbaar? De stats op mijn website hebben ook altijd opengestaan (en zullen in de toekomst ook weer openstaan, aangezien ik even zonder webhuisje zit... ;)).

  Maar, ik ben er zeker voor dat websites hun stats openbaar maken.

  geplaatst op
 • Simon, als jij een pakket hebt dat alle statistieken die nu worden geleverd door Onestat Enterprise 3.0, FeedBurner Pro en MyBlogLog (allen met login) deels openbaar (zonder login) kan zetten, dan houd ik me aanbevolen!

  Statistieken van gratis versies van Nedstat (of anderen) hebben geen enkele zin omdat ze weinig tot niets zeggen.

  geplaatst op
 • Hehehe. Nou voor Feedburner is (helaas) geen alternatief dat op de server blijft... Maar BBClone is voor de normale statistieken wel lief :). www.bbclone.de

  geplaatst op
 • @ Arnoud: het aantal readers/circulation ligt er dicht bij het aantal PV's. Dat klopt?
  @ Alternet: het aantal PV's is wel erg hoog in vergelijking met het aantal readers. Dat klopt?

  geplaatst op
 • Yep, ik maak gebruik van Urchin voor statistieken, en die leest de weblogs uit van. Dus dat is wel accuraat. Ik heb een grote groep mensen die daadwerkelijk de site bezoeken, ca. 55%. De rest zijn readers. Je ziet ook een duidelijk verhaal van uitersten.

  geplaatst op
 • ... en die leest de weblogs uit van...? en waarom is dat accuraat? niet vervelend bedoeld hoor, maar ik begrijp het niet.

  geplaatst op
 • Ik heb mijn weblog op mijn eigen server draaien, als aparte hostingpakket. Van dat pakket worden weblogs vastgelegd en die worden verwerkt door Urchin.

  geplaatst op
 • Ric, zou je van Urchin eens een grafiek online kunnen zetten van de bezoekcijfers op roodlicht.com (screendump zoals ik hierboven heb gedaan voor marketingfacts)? Op basis van het aantal unieke RSS-lezers en Alexa, schat ik het aantal bezoekers op roodlicht lager in dan op bijvoorbeeld Webdrain (waarvan Arnoud de bezoekcijfers ook online heeft staan).

  Het blijft overigens aardig om Alexa te gebruiken om Marketingfacts te vergelijken met bijv.
  emerce.nl, adformatie.nl, marketing-online.nl, molblog.nl, dutchcowboys.nl en frankwatching.com. Let niet op de absolute cijfers in deze grafieken maar vooral op de trends en de verhouding tussen het aantal bezoekers.

  Opvallend is dat molblog in een hele korte tijd een behoorlijk aantal sitebezoekers heeft weten te realiseren. Ze hebben natuurlijk de push vanuit TvM en website Adformatiegroep, maar toch. Complimenten!

  Emerce lijkt zich te herstellen van een neerwaartse trend. Ben benieuwd wat de strategie om zelf weblogs te starten en de recente samenwerking met een aantal blogs daar aan toe heeft bijgedragen.

  geplaatst op
 • Alexa statistieken worden gemeten op basis van bezoekers vanuit Alexa danwel de toolbar van Alexa. In NL heeft deze zoekmachine niet zoveel bereik, dus als meetmethode geeft dat een slecht beeld. Zodra ik zelf deze toolbar installeer stijgt het Alexa getal. Feedburner is bij mij niet zo'n sterke graadmeter, omdat ik veel feeds heb die gebruik maken van mijn atom.xml bestand, die ik oorspronkelijk had. Dus als basis gebruik ik mijn eigen logfiles die het nauwkeurigste zijn. ;)

  Een screenshot van de unieke bezoekers staat er inmiddels bij. Zie directe link naar Roodlicht.

  geplaatst op
 • ik weet het niet hoor. het lijkt me rijkelijk veel. niet dat ik roodlicht iets misgun overigens.

  geplaatst op
 • Volgens mij spelen de hits van zoekmachines zoals MSN en Google ook een grote rol, de spiders bezoeken soms wel honderden malen per dag de site. Soms kun je dit filteren uit je stats-tool, tellen jullie deze mee of niet?

  geplaatst op
 • @Mediaonderzoek. Het aantal readers ligt inderdaad dicht bij het aantal PV's. Ik heb hier geen verklaring voor, het is eerder toeval dan een echte verhouding.

  geplaatst op
 • Hoe is het eigenlijk met de voortgang van een algemeen blogoverzicht van de statistieken? Hebben we al deelnemers en regels m.b.t. parameters en metingen? Ik doe mee hoor . .

  geplaatst op
 • Peter, moet eerlijk zeggen dat ik er nog niet aan ben toegekomen. Als je voorstel hebt wil ik het wel verspreiden onder de geinteresseerde deelnemers.

  Hoef wat mij betreft overigens niet eens zo heel complex te zijn:
  periode : maand
  rapportage : pageviews, bezoeken, unieke bezoekers en evt. RSS-abonnees
  meetwijze : welke analysesoftware

  Is dat wat?

  geplaatst op
 • Ja, volgens mij wel. Het zou mooi zijn als deelnemers ook al wat historische cijfers hebben, zodat we de rapportage kunnen beginnen met overizcht van een paar maanden. Doe jij een rondje?

  geplaatst op
 • Peter, ik zal kijken of ik daar vandaag nog aan toe kom. Zal in ieder geval voor begin volgende week een mailtje rondsturen om te kijken of er animo voor is.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.