Startlog met krant

10 januari 2006, 08:00

Het was al op diverse sites te lezen dat Startlog met een eigen papieren krant gaat komen. De krant wordt gevuld met artikelen en reacties van weblogs en zal wekelijks worden verspreid. Weblog-magazine About:Blank heeft de initiatiefnemers eens aan de tand gevoeld over de achtergronden en beweegredenen.

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

9 Reacties

  Jelmer Voogel

  Het is opmerkelijk te noemen dat online nu weer offline wordt maar ik denk dat mensen toch graag verdieping op papier willen. Overigens is het iets waar ik met WaarMaarRaar.nl ook al langer mee bezig was, helaas was het aantal bezoekers niet voldoende om het te laten slagen. Dankzij google kan ik het plan misschien weer nieuw leven in blazen (adverteerders?).


  10 januari 2006 om 08:46
  reet

  nou ja, aan de tand gevoeld…

  maar als ik het goed begrijp heeft startlog dus een businessmodel gebouwd om content heen die ze vooralsnog gratis van het internet trekken. Ik ben benieuwd of ze eerst toestemming vragen aan de betreffende weblogger voordat een bepaald artikel inclusief reacties geplaatst wordt. Het idee is leuk, maar zeer bewerkelijk.


  10 januari 2006 om 10:09
  jorrit kreek

  inderdaad is het belangrijk dat we van iedere weblogger (die bij startlog aangemeld is) die toestemming krijgen. daarom hebben we de afgelopen dagen alle startlog-webloggers gemaild met de vraag of ze het uberhaupt een goed idee vinden en of we hun content mogen gebruiken. van de paar honderd reacties totnogtoe hebben slecht 2 webloggers uitdrukkelijk gezegd geen toestemming te geven. de rest vindt het geen enkel probleem en is erg enthousiast over het initiatief dat hen uiteindelijk extra lezers zal kunnen opleveren


  10 januari 2006 om 10:30
  reet

  dat mailtje heb ik dan waarschijnlijk gemist?


  10 januari 2006 om 12:05
  indira

  Dat mailtje heb ik (ook) gemist Jorrit!


  10 januari 2006 om 12:32
  jorrit kreek

  dat zou best goed kunnen. want we hebben helaas (nog) niet van iedereen een emailadres.


  10 januari 2006 om 12:45
  NOT

  Jorrit: ook wij zitten met smart op je mail te wachten! Ons email-adres staat bij onze contactgegevens dus dat kan geen excuus meer zijn…..


  11 januari 2006 om 14:05
  jorrit kreek

  ik heb inderdaad de suggestie gewekt dat we alle startlog-webloggers gemaild heb. het gaat om alle webloggers van wie we een emailadres in ons systeem hebben. het klopt dat er dus een aantal webloggers geen mail hebben ontvangen. we gaan de komende weken alle ontbrekende mailadressen alsnog verzamelen. sowieso voordat de 1e weblogkrant verschijnt moet iedereen hiervan op de hoogte zijn.


  11 januari 2006 om 14:34
  loket

  of vast beginnen met de content van de “paar honderd” webloggers die al toestemming hebben gegeven. komt de rest vanzelf . . .

  ik vind het een prima initiatief. een extra kanaal rondom weblog-content moet extra lezers genereren, dat kan niet anders.


  11 januari 2006 om 19:23

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!