Staat jouw ‘commercial’ al op YouTube?

29 maart 2006, 04:59

Ben jij brandmanager voor één van de bekende merken of produkten? Zo ja, ga dan direct naar YouTube.com en zoek eens op je merk- of produktnaam. Grote kans dat je of je eigen tv-commercials terug vindt of dat er consumenten zijn die zelf iets hebben gemaakt. Brandmanagers van McDonald’s hoeven nieten verder te kijken, klik gewoon op de play hierboven en bekijk het resultaat. Priceless!

Aardig overigens in dit verband is de discussie die Miel van Opstal is gestart over de copyrights van tv-commercials. Want wie een beetje rondsurft op sites als Dailymotion, Google Video en YouTube komt heel wat commercials tegen. En wij weten van Amstel nog wel dat men niet altijd alle rechten heeft afgekocht bij de acteurs in de commercials. Of zou dat vandaag de dag beter geregeld zijn?

Met dank overigens aan Jackie Huba van Church of the Customer.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Robert de Boer

  Bij alle filmpjes van YouTube gaat het ‘bufferen’ minder snel dan het afspelen, alsof de downloadtijd niet goed ingeschat wordt. Ben ik de enige die daar last van heeft? Ik moet het filmpje altijd op pauze zetten tot het laden voor zeg 75% klaar is, daarna gaat het afspelen pas goed..


  29 maart 2006 om 18:19
  pizza

  heb daar niet altijd last van.. soms..


  29 maart 2006 om 18:55
  ErwinVanLun

  @Bas: niet te geloven he? Ik bedoelde eigenlijk record qua commerciele merken. Maar desalniettemin, wow, meer dan 150.000 foto’s. Stel dat er nou een fotoformat komt dat ook GPS coordinaten bevat en een echte datum/tijd stamp. Als je dan met de mobiel door de stad wandelt zie je:’mensen die hier liepen maakten deze foto’. Dat lijkt me cool.


  3 april 2006 om 09:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!