Staat jouw ‘commercial’ al op YouTube?

Staat jouw ‘commercial’ al op YouTube?

Ben jij brandmanager voor één van de bekende merken of produkten? Zo ja, ga dan direct naar YouTube.com en zoek eens op je merk- of produktnaam. Grote kans dat je of je eigen tv-commercials terug vindt of dat er consumenten zijn die zelf iets hebben gemaakt. Brandmanagers van McDonald’s hoeven nieten verder te kijken, klik gewoon op de play hierboven en bekijk het resultaat. Priceless!

Aardig overigens in dit verband is de discussie die Miel van Opstal is gestart over de copyrights van tv-commercials. Want wie een beetje rondsurft op sites als Dailymotion, Google Video en YouTube komt heel wat commercials tegen. En wij weten van Amstel nog wel dat men niet altijd alle rechten heeft afgekocht bij de acteurs in de commercials. Of zou dat vandaag de dag beter geregeld zijn?

Met dank overigens aan Jackie Huba van Church of the Customer.


DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.