Sportspellen op internet verboden

3 februari 2005, 19:03

Een harde dobber voor het Amsterdamse bedrijf Sportdreams.com: de rechtbank in Arnhem heeft geoordeeld dat online sportmanagementspellen in strijd zijn met de Wet op de Kansspelen. De Lotto had de rechtzaak aangespannen. Als gevolg van de uitspraak moet Sportdreams zijn bekende sites Competitiemanager (voetbal), F1 Manager en Tourmanager sluiten.

Sportdreams rekent jaarlijks 10 euro voor deelname aan de spelen, en stelt diverse prijzen beschikbaar aan de winnaars. Het populairste spel – Competitiemanager – heeft een kleine 14.000 deelnemers. De uitspraak is op het moment van schrijven nog niet in te zien op Rechtspraak.nl. (Via nu.nl).

[update 00:45] Het ANP blijkt een verkeerd bericht te hebben verspreid. De rechter heeft juist geoordeeld dat er geen sprake was van een kansspel, en dat Sportdreams gewoon door mag gaan. Wel dient het de prijzen wat beter te spreiden onder de deelnemers. Gaat goed zo, met de nationale persdienst.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Johan

  Bizar bericht van ANP. Inmiddels is het op Nu.nl wel aangepast naar juist het tegenovergestelde. Op andere bronnen nog niet. Had ANP al een bericht klaar staan voor de overwinning van Lotto en dat per ongeluk verstuurd?


  3 februari 2005 om 20:01
  Johan

  Leuk is planet.nl met het volgende rijtje headlines:

  Rechter verbiedt sportspellen op internet

  BNN komt met serie over fietskoeriers

  ‘Tokkies belangrijkste nieuwspersonen van 2004’

  Christelijke radio Bright FM klein van start

  Driekwart jongeren kopieert software

  Sportdreams mag doorgaan met spelletjes

  Eerder op de dag hadden ze op basis van eigen bronnen (interview met Smith) dat Sportdreams mag doorgaan, vanavond melden ze via bericht van ANP dat Sportdreams moet stoppen. Oeps.


  3 februari 2005 om 20:03
  hoxha

  HOAX!


  3 februari 2005 om 21:32
  Socrates

  Ambroos, je bent rijp voor opname.

  En je hebt geen familie meer op je hiermee te helpen.

  GeenStijl: of waar een weblog toe kan lijden.


  3 februari 2005 om 22:03
  media

  Johan, het is inderdaad vaak hilarisch om te zien hoe sommige headlines in je RSS-reader wijzigen in de tijd. Met name Planet heeft waarschijnlijk niet in de gaten dat scrapers hun content al hebben overgenomen voordat de berichten zijn gewijzigd.


  3 februari 2005 om 22:27

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!