Speculaties rondom Google

19 augustus 2005, 15:37

Google aankondiging om 14.159.265 miljoen aandelen te verkopen en daarmee zo’n 4 miljard dollar in de kas te krijgen, brengt een forse hoeveelheid speculaties om gang aangaande Google’s mogelijke strategie. Eind juni had Google reeds 3 miljard dollar cash, tel de 4 miljard er bij op en je kunt een heleboel leuke dingen gaan doen.

Speculaties in de New York Times:

 • Investeren in Skype en richting de internettelefonie begeven
 • Een ‘Google Phone’ ontwikkelen om Google service via mobiele telefoons toegankelijk(er) te maken
 • Een media-acquisite om de concurrentie met Yahoo aan te gaan
 • een electronisch payment systeem ontwikkelen en de concurrentie aangaan met creditcard organisaties en paypal.
 • Amerika voorzien van Wi-fi
 • :

  Het aantal aandelen dat Google gaat uitgeven zijn de eerste 8 cijfers na de komma van het getal pi (3,14.159.265). Een bekend wiskundig getal, dat gebruikt wordt om bijvoorbeeld de omtrek van een cirkel te berekenen, en ook duidelijk een relatie heeft met de studie Computer Science aan de Stanford University die beide oprichters van Google volgden.

  Het getal Pi is overigens oneindig en dat lijken het aantal geruchten over wat Google met 4 miljard gaat doen ook.

  Erik van Roekel
  Product Owner Chatbot bij ING

  Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

  Categorie
  Tags

  Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!