Spam wettelijk verboden

Spam wettelijk verboden

Met de doorvoering van een Europese richtlijn voor opt-in vereisten bij reclame met e-mail en sms, komt hier wettelijk een einde aan het ongevraagd ontvangen van reclame.

Het wetsvoorstel ligt bij de Raad van State (red: en moet uiterlijk 31 oktober 2003 in Nederlandse wetgeving worden omgezet). Dit antwoord gaf de Staatssecretaris van Economische Zaken, Joop Wijn, op vragen van de Tweede Kamerleden De Wit en Gerkens van de SP. Wijn schrijft dat sms-spam, al dan niet met gebruik van een nummergenerator voor automatisch verzenden, nu valt onder een opt-out regime, meldt Planet Multimedia.

Brussel besloot dat het opt-in moet worden: enkel verzending als daarvoor vooraf toestemming van de ontvanger is verkregen. Een ontwerp-wetsvoorstel ter implementatie van deze richtlijn ligt voor advies bij de Raad van State.

‘Na inwerkingtreding van dit wetsvoorstel zal het verzenden van ongevraagde sms-berichten, al dan niet met gebruikmaking van een nummergenerator, niet toegestaan zijn.’

Bron:
http://www.adformatie.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.