Spam wettelijk verboden

25 maart 2003, 21:34

Met de doorvoering van een Europese richtlijn voor opt-in vereisten bij reclame met e-mail en sms, komt hier wettelijk een einde aan het ongevraagd ontvangen van reclame.

Het wetsvoorstel ligt bij de Raad van State (red: en moet uiterlijk 31 oktober 2003 in Nederlandse wetgeving worden omgezet). Dit antwoord gaf de Staatssecretaris van Economische Zaken, Joop Wijn, op vragen van de Tweede Kamerleden De Wit en Gerkens van de SP. Wijn schrijft dat sms-spam, al dan niet met gebruik van een nummergenerator voor automatisch verzenden, nu valt onder een opt-out regime, meldt Planet Multimedia.

Brussel besloot dat het opt-in moet worden: enkel verzending als daarvoor vooraf toestemming van de ontvanger is verkregen. Een ontwerp-wetsvoorstel ter implementatie van deze richtlijn ligt voor advies bij de Raad van State.

‘Na inwerkingtreding van dit wetsvoorstel zal het verzenden van ongevraagde sms-berichten, al dan niet met gebruikmaking van een nummergenerator, niet toegestaan zijn.’

Bron:

http://www.adformatie.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!