SlideshareReview (53): Die durft! Yes we can

15 oktober 2009, 07:30

Een presentatie die nu nog durft te beginnen met “Yes we can” is op z’n minst gezegd gewaagd. Eerlijk gezegd had ik bijna weggeklikt toen mijn oog viel op de teksten die bij de sheets staan. Daardoor krijg je als lezer van deze presentatie iets meer informatie over wat de spreker bedoelt. Norman Lewis is een innovator van de oude stempel. Hij moet niks weten van allerlei nieuwewetsigheden die tegenwoordig ook allemaal ‘innovatie’ heten. Gewoon technische Research en Development is het enige dat in zijn ogen telt.

Het Amerikaanse Amazon kent maar liefst 326 duizend boeken met ‘innovation’ in de titel. Volgens Lewis gaat het in Engeland een stuk slechter, want de UK-variant van Amazon kent slechts 105 duizend van dergelijke boeken.

Maar, zo stelt Lewis, het gaat niet om boekenwijsheid. Het gaat om leadership. Het gaat om durf.

We moeten – zo stelt Lewis – zo snel mogelijk een eind maken aan de

Era of short-term pragmatism and institutionalised risk-aversion

Vervolgens trapt Lewis een aantal open deuren in, die niet vaak genoemd ingetrapt kunnen worden.

De toekomst is niet te voorspellen, en tegenover succes staat altijd een veel groter aantal mislukkingen.

Columbus would have fallen foul to today’s quest for predictability and expected outcomes.

Dus hoe kan Nederland wat innovatiever worden? Door eens wat minder alles plat te reguleren.

Wichert van Engelen is een innovator. Veranderen is zijn vak, het zoeken en vinden van non-conventionele oplossingen zijn 'handelsmerk'. Na twintig jaar ervaring met veranderen in de financiële dienstverlening startte Wichert begin 2008 als zelfstandig gevestigd ondersteuner van innovatieprocessen en innovatiemanager. Hij richtte Het Lampje Linksonder op, ondertussen een gevestigde naam als het aankomt op inspiratie voor en tijdens het innovatieproces en resultaatgerichte brainstorms. Naast zijn consultancy en interimmanagement-werk, wordt Wichert vaak gevraagd als dagvoorzitter en als gastspreker over het operationaliseren van innovatie. Wichert blogt over innovatie en inspiratie op www.hetlampjelinksonder.nl, www.extendlimits.nl en www.nieuweproductenbedenken.nl

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!