Slechts 1 op de zes sites continu bereikbaar

Slechts 1 op de zes sites continu bereikbaar
, ING Groep
@evr

Veel Nederlandse e-commerce sites zijn maar matig voorbereid op een toenemend aantal bezoekers in december. Door de drukte voor Sinterklaas was gemiddeld maar ??n op de zes sites continu bereikbaar. Dit concludeert WatchMouse, een Nederlandse monitoring-site na een onderzoek onder 25 e-commerce sites.

In de afgelopen maand heeft WatchMouse op eigen initiatief nauwlettend 25 sites gemonitored waar consumenten online kunnen winkelen, zoals Bol.com, Wehkamp, Free Record Shop, De Bijenkorf, ECI, Bart Smit, Dixons en Bruna. Het onderzoek laat zien dat de ‘uptime’ - de tijd dat de server online is - varieert van 98% tot 99,6%. ‘

Dat lijkt misschien hoog, maar een score van 98% betekent dat een site een half uur per dag niet bereikbaar is. Dat is 14 uur per maand of een week per jaar’, zegt Mark Pors, een van de oprichters van WatchMouse. De gevolgen uiten zich overigens niet alleen in inkomstenderving. Pors: ‘Een site die niet bereikbaar is kan een helpdesk handenvol werk opleveren en uiteindelijk het imago van het merk schaden.

Probleem is echter dat veel eigenaren niet in de gaten hebben dat sites slecht of helemaal niet responderen. Zouden ze dat wel hebben, dan is het niet ingewikkeld om in te grijpen: bijvoorbeeld extra servercapaciteit bijschakelen.’

WatchMouse concludeert uit het onderzoek dat slechts 20% van de sites wel optimaal bereikbaar is. In het licht van de stijgende online bestedingen gaat het overigens om gigantische bedragen. In het eerste half jaar van 2004 stegen de online bestedingen naar ? 775 miljoen, een stijging van 35%. Per online shopper is er van januari tot en met juni van dit jaar ? 227,- besteed (Blauw Research, september 2004).


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.