• Mobile
  wordt gesponsord door

Skype, free internet telephony that doesn’t work?

Skype, free internet telephony that doesn’t work?
, ING Groep
@evr

imageSkype de gratis peer-to-peer applicatie, waarmee gratis met andere Skype gebruikers kan worden gebeld via VoIP (Voice-over-IP), of tegen scherpe tarieven naar vaste telefoons via SkypeOut, bestaat ruim een jaar en heeft een ongekende groei doorgemaakt. Inmiddels is de software 65 miljoen keer gedownload en komen er 140.000 gebruikers per dag bij.

Het lijkt er echter op dat met name de klantenservice uit zijn voegen begint te barsten.

Er komen steeds meer klachten van SkypeOut-gebruikers. SkypeOut is de betaalde dienst waarmee ook gebeld kan worden naar vaste telefoons. De kwaliteit van de dienst laat te wensen over; Er kan geen verbinding tot stand worden gebracht of er zit een vertraging van 2 seconden op de lijn waardoor een goed gesprek erg moeilijk wordt. De klantenservice verloopt via e-mail of via hulpvaardige medegebruikers.

De service zelf laat echter te wensen over. Na de forse groei van het aantal klanten, begint het aantal ontevreden klanten aanzienlijk te stijgen. “The money has been debited from my bank account, a reasonable period has passed, and Skype have not met their side of the contract—so as far as I can tell, they’ve stolen from me.They advertise Skype as something that will ‘just work’—and it categorically doesn’t. What a horrendous user experience”, aldus een SkypeOut-gebruiker in een Skype Forum.

Skype toch een hype?

bron: Cnet


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Uit eigen ervaring kan ik ondersteunen dat de customer service een draak is, en dat je over het doorzettingsvermogen van een kreupele pelgrim moet beschikken om aan SkypeOut credits te komen. Geluidskwaliteit is echter bij SkypeOut perfect, ook wat ik van andere mensen hoor. Overigens is er op Demo15 een interessant alternatief voor Skype gepresenteerd: Teleo. Hebben integratie met Outlook en IExplorer, en nog meer leuke foefjes. Ook de kosten van bellen naar vaste land lijnen is iets goedkoper dan bij Skype.

  geplaatst op
 • Klantzelfservice ;)

  geplaatst op
 • Ik moet zeggen dat ik de klantenservice nooit nodig gehad heb. De Skypeout credits waren bij mij vrijwel direct bijgeschreven.
  Ik gebruik Skype nu zo'n 6 maanden en ik vind het een groot succes.
  De verbinding wordt bij mij altijd correct tot stand gebracht en de geluidskwaliteit van de gesprekken is hoog. Vooral als ik gebruik maak van een headset. Ik ben zeer entousiast over Skype en zal het blijven gebruiken.
  Echter in de toekomst zie ik toch weinig ruimte voor Skype. De bedrijven als Scarlet en Wannadoo kapen de markt weg met VOIP waarmee gratis gebeld kan worden naar de vaste nummers. De vraag is natuurlijk, wat kost het naar het buitenland.

  geplaatst op
 • ik had zo een coupon waarmee ik 2 uur kan bellen, tege dat je die credits krijgt kan je even goed de fiets nemen om de boodschap door te geven

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.