Seksvideo Paris Hilton houdt surfers van de straat

16 februari 2004, 19:10

Pamela Anderson en Tommy Lee kunnen er over meepraten, hoe het voelt om het onderwerp te zijn van een internethype. Paris Hilton en haar ex-vriend Rick Salomon inmiddels ook. Van de sekstape van het tweetal is inmiddels een ongekend populaire versie in kleur beschikbaar.

Paris Hilton, de 22-jarige achterkleindochter van de oprichter van de gelijknamige hotelketen, verwierf snel bekendheid toen op internet een http://www.mediafact.nl/comments.php?id=P2587_0_1_0_C filmpje rondging. In de video is te zien hoe Paris Hilton in 2001 in een hotelkamer seks heeft met haar toenmalige vriend Rick Solomon.

Websurfers overspoelen sindsdien zoekmachines als http://www.google.com/press/zeitgeist/archive.html Google, http://buzz.yahoo.com/ Yahoo! en Lycos al maanden met opdrachten. De zoekterm ‘Paris Hilton’ staat inmiddels op hetzelfde niveau als ‘Kazaa’. In eerste instantie ging het nog om een in nightmodus opgenomen en daarom groenig uitgeslagen filmpje van een paar minuten waarop te zien was hoe Hilton en Salomon de liefde bedreven.

Sinds eind vorige week circuleert echter een in kleur uitgevoerde en ruim 37 minuten durende versie van de tape. In eerste instantie verscheen deze op de site http://www.trustfundgirls.com/ Trustfundgirls.com, waarbij een 50 dollar kostend wachtwoord aangeschaft moest worden om het .wmv-bestand te kunnen bekijken.

Deze digital rights management (drm)-technologie werd echter binnen de kortste keren gekraakt. Binnen enkele uren was het bestand in alternatieve formaten wereldwijd van verschillende servers te downloaden. Die servers kregen prompt te maken met ongekende belasting, waaronder ze in meerdere gevallen bezweken.

Resteert natuurlijk de vraag waar het originele bestand vandaan is gekomen. Trustfundgirls.com wekte zelfs de belangstelling van de vermaarde dj Howard Stern. In diens programma http://www.avn.com/index.php?Primary_Navigation=Articles&Action=View_Article&Content_ID=74533 beweerde ene Mike de rechten van de video te bezitten. Verdere details wilde deze man echter niet prijsgeven.

Het weblog http://www.wooba.com/parishilton/ Wooba stelt echter na onderzoek dat de site eigendom is van James Salomon, de broer van Hilton’s ex-vriendje Rick.

Paris Hilton, eerste erfgename van de megarijke familie die de gerenommeerde hotelketen bezit, klaagde vorige week nog het internetbedrijf Kahatani aan. Ze eist dertig miljoen dollar schadevergoeding van het bedrijf, dat ze verantwoordelijk houdt voor het online beschikbaar stellen van de video.

Bron:

http://www.zdnet.nl/

Verder lezen:

Beveiliging video Paris Hilton meteen gekraakt

http://www.webwereld.nl/nieuws/17766.phtml

Paris Hilton klaagt internetbedrijf aan

http://www.webwereld.nl/nieuws/17707.phtml

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!