SBS naar de Telegraaf?

22 september 2005, 07:56

Het schijnt zo te zijn dat de Telegraaf-concern het eerste recht heeft van koop op SBS Nederland (SBS6, Net5 en Veronica). Dat melden ingewijden in de tv-wereld. In Nederland bestaan beperkende crossmedia ownership-regels waardoor de Telegraaf niet alles kan behouden. Het niet toegestane deel bedraagt ongeveer 65%, waaronder alle TV activiteiten. Zeer waarschijnlijk dat John de Mol dat deel dan overneemt. De Mol zou dan in een klap marktleider worden op de Nederlandse tv-markt. Dat de Telegraaf een dergelijk ‘eerste recht van koop’ bezat was tot nu toe stilgehouden.

Robert de Boer
eigenaar bij Lead Today

Robert de Boer is oprichter van Lead Today (voorheen New Kitd), een bureau voor online leadgeneratie. Lead Today heeft één doel: leads genereren op uw website. Veel mensen bezoeken en verlaten een website zonder er iets te doen of achter te laten. Lead Today pakt dit probleem aan. Een mix van techniek, vormgeving, content en redactie verandert anonieme websitebezoekers in gekwalificeerde leads. Met onze modulaire aanpak kunt u leadgeneratie stap voor stap integreren in uw bestaande website of een compleet nieuwe website bouwen. Robert de Boer studeerde Bedrijfskundige Informatica en vulde deze opleiding aan met de Post HBO CRM opleiding (Beeckestijn Business School). Eerder werkte hij voor bureau's als Lectric, E-Village en Branddoctors. In 2006 werd hij onderscheiden met de DeMeter Award 2006, een vakprijs voor 'aanstormend marketingtalent'. Hij is tevens bestuurslid bij DeMeter, met innovatie als portefeuille, en was een van de initiefnemers van Resultblog, hét weblog over direct-marketing.

Categorie
Tags

4 Reacties

  at

  Beste Robert, de Telegraaf heeft net haar belangen verkocht in SBS en flirt naar lieve lust met RTL.


  22 september 2005 om 08:17
  Robert de Boer

  De verkoop van SBS aan de investeringsmaatschappijen KKR en Permira is nog steeds niet definitief. Overigens komt dit bericht van Adformatie/MediaMagazine, waar staat dat de Telegraaf nog steeds een belang van 27% heeft in SBS Nederland. Dat zou de reden zijn dat ze dit ‘eerste recht van koop’ nog steeds hebben. Wanneer heeft de Telegraaf haar belang verkocht dan?


  22 september 2005 om 08:39
  media

  Volgende keer wel direct je bronnen melden Robert! Ik maar denken dat jij contacten in de wandelgangen van de Telegraaf had 😉


  22 september 2005 om 08:42
  at

  Men is al aan het ontvlechten. mobilion (samenwerking verband sbs telegraaf) is helemaal naar de telegraaf. MGW is helemaal naar SBS. en de Telegraaf maakt TV programma’s met rtl. Do I have to say more?


  22 september 2005 om 13:30

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!