Ruim miljoen onvolwassen internetters in Nederland zegt Nielsen Netratings

30 september 2003, 06:50

Nederland telde in augustus meer dan een miljoen internetters jonger dan 18 jaar. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Nielsen/NetRatings die dinsdag zijn bekendgemaakt.

Van de Nederlandse surfers was 18,7 procent jonger dan 18 jaar. Nederland neemt met dat percentage in Europa de derde plaats in na Groot-Brittanni? en Zweden.

Als er gekeken wordt naar de absolute cijfers is het Verenigd Koninkrijk met 3,2 miljoen jeugdige surfers de koploper. In Europa zijn bij elkaar volgens het onderzoeksbureau twaalf miljoen surfers jonger dan 18 jaar.

Best interessante gegevens, echter ik heb hier wel een aantal opmerkingen bij.

Ik zou liever willen weten hoe groot bijvoorbeeld de groep van 12 tm 18 is. Volgens mij is daar 80% of meer online. Door naar 0 tm 18 te kijken geeft naar mijn gevoel een beetje een vreemd beeld. Zo lijkt het net of maar 25% van jongeren online is (CBS: 3 968 999 inwoners in Nederland onder de twintig jaar, 2003). Andere belangrijke kanttekening is dat in Nederland door Nielsen Netratings alleen naar thuisgebruik is gekeken en niet naar school en werk.

Vooral school lijkt mij van belang om correcte cijfers weer te geven.

Ben benieuwd wat anderen van deze gegevens vinden. Ik persoonlijk zou erg blij zijn als de STIR straks met 1 partij komt die o.a. gaat zorgen voor meer duidelijkheid in wie nu werkelijk online is en waar ze zitten en daarbij ook een duidelijke definities hanteert. Vanuit mediaplannings perspectief zou dit voor mijn gevoel in ieder geval een enorme vooruitgang zijn.

Bron: De telegraaf

Bron: Nielsen Netrating

Alex Stil
CEO bij Reddion

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    Vwb je laatste opmerking, helemaal mee eens! Wordt tijd dat we eens komen met een standaard voor de online bereiksmetingen. Kom toevallig net terug uit Haarlem waar we ons voorstel voor de STIR hebben gepresenteerd.


    30 september 2003 om 17:32

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!