Ruim miljoen onvolwassen internetters in Nederland zegt Nielsen Netratings

Ruim miljoen onvolwassen internetters in Nederland zegt Nielsen Netratings
, Reddion
@alexstil

Nederland telde in augustus meer dan een miljoen internetters jonger dan 18 jaar. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Nielsen/NetRatings die dinsdag zijn bekendgemaakt.

Van de Nederlandse surfers was 18,7 procent jonger dan 18 jaar. Nederland neemt met dat percentage in Europa de derde plaats in na Groot-Brittanni? en Zweden.

Als er gekeken wordt naar de absolute cijfers is het Verenigd Koninkrijk met 3,2 miljoen jeugdige surfers de koploper. In Europa zijn bij elkaar volgens het onderzoeksbureau twaalf miljoen surfers jonger dan 18 jaar.

Best interessante gegevens, echter ik heb hier wel een aantal opmerkingen bij.

Ik zou liever willen weten hoe groot bijvoorbeeld de groep van 12 tm 18 is. Volgens mij is daar 80% of meer online. Door naar 0 tm 18 te kijken geeft naar mijn gevoel een beetje een vreemd beeld. Zo lijkt het net of maar 25% van jongeren online is (CBS: 3 968 999 inwoners in Nederland onder de twintig jaar, 2003). Andere belangrijke kanttekening is dat in Nederland door Nielsen Netratings alleen naar thuisgebruik is gekeken en niet naar school en werk.
Vooral school lijkt mij van belang om correcte cijfers weer te geven.

Ben benieuwd wat anderen van deze gegevens vinden. Ik persoonlijk zou erg blij zijn als de STIR straks met 1 partij komt die o.a. gaat zorgen voor meer duidelijkheid in wie nu werkelijk online is en waar ze zitten en daarbij ook een duidelijke definities hanteert. Vanuit mediaplannings perspectief zou dit voor mijn gevoel in ieder geval een enorme vooruitgang zijn.

Bron: De telegraaf
Bron: Nielsen Netrating


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Vwb je laatste opmerking, helemaal mee eens! Wordt tijd dat we eens komen met een standaard voor de online bereiksmetingen. Kom toevallig net terug uit Haarlem waar we ons voorstel voor de STIR hebben gepresenteerd.

  geplaatst op
 • Emerce schrijft overigens "1 miljoen Nederlandse kinderen online". Kinderen? Zullen de jongeren tot 18 jaar blij mee zijn als ze in de categorie kinderen vallen.

  Webwereld heeft als titel "Nederlandse jongeren in topdrie online".

  Nu.nl heeft het over "Ruim miljoen onvolwassen internetters".

  Aandachtspunt voor STIR is dus ook het gebruik van definities!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.