Rubens vrouw keert terug in reclame

Rubens vrouw keert terug in reclame

Rubens vrouw keert terug in reclame

Fotomodellen moeten de perfecte maten hebben. Maar wat is perfect? Echte vrouwen zien er zelden uit als fotomodel. Daarom laat het beautymerk Dove niet het stereotype fotomodel zien, maar staan juist vrouwen die trots zijn op hun rondingen centraal in de nieuwe reclamespots.

Dove brengt met haar nieuwe TV-reclame de vrouw zoals Rubens die schilderde weer helemaal terug. Ter gelegenheid van de introductie van een aantal nieuwe producten wil het bedrijf de vrouwen aanmoedigen om trots te zijn op hun lichaam, ongeacht hun maat S of XL. “Wij willen graag vrouwen meerdere definities van schoonheid laten zien zodat de afstand tussen ‘wat is mooi’ en ‘ben ik mooi’ kleiner wordt”, laat Dove weten.

Bron:
http://www.bndestem.nl/

Zie ook:
http://www.dovebeauty.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Halleluja!!!!! lang leve Dove. Die hebben er wel wat klantjes bij.('_-)

  geplaatst op
 • Ik vind 't een prima idee, maar pak dan toch alsjeblieft de casting professioneel aan. In de bovenstaande foto staan alleen de nummers twee en drie er mooi, spontaan en zelfverzekerd bij.

  Er bestaan echt màssa's mensen met een overdosis uitstraling, maar zònder een fotomodellen-figuur; ik kom er echt èlke dag wel een paar tegen. En ik vind het dan ook erg lui van Dove om daar geen werk van te maken.

  P.S.: Mij hoeven ze overigens nergens voor te bellen, want ìk heb nog minder uitstraling dan een baksteen.

  geplaatst op
 • Veelzeggend trouwens dat wij de naam van een schilder uit 1577 nodig hebben om een vrouwenlichaam te duiden dat niet graatmager is.

  geplaatst op
 • Deze dames zijn nog anorexia-types in vergelijking met de voluptueuze rondingen van de dames uit Rubens' schilderijen. Misschien dat de tweede juffrouw van rechts nog enigszins in aanmerking komt met haar F-cupje.

  geplaatst op
 • Obesitas-figuur past beter

  geplaatst op
 • vind dit nog gewoon anorexia figuren hoor snap niet dat sommigen dit rubens vrouwen noemen deze hebben hooguit maat 38/40 :S

  geplaatst op
 • eindelijk mooie vrouwen in de reclame
  wil wel een postertje hebben voor boven mijn bed

  geplaatst op
 • Dit zijn toch geen Rubensvrouwen man, wat een geouwehoer. (Sluit me aan bij Chris)

  geplaatst op
 • Hier de URL van de eerste volslanke datingsite van de Benelux!
  Succes bij het vinden van de perfecte partner!

  Rubensdating.com

  geplaatst op
 • Sluit me aan bij Chris en Daphne. Zo zie je maar weer hoe de reclame- en modewereld z'n stempel gedrukt heeft op wat men "moet" vinden.... Dit is toch echt nog niet mollig hoor en dus ook niet een Rubensvrouw. Lijkt me handig dat men eerst eens goed naar z'n schilderijen kijkt!
  Toch in ieder geval mooier dan al die uitgemergelde types die je in veel andere reclames ziet.
  Over dat mooi en spontaan erbij staan? Smaken verschillen, maar ik vind nr's 1 en 5 er veel leuker bijstaan!

  geplaatst op
 • Quote:

  Daphne donderdag 22 december 2005, 15:26
  vind dit nog gewoon anorexia figuren hoor snap niet dat sommigen dit rubens vrouwen noemen deze hebben hooguit maat 38/40 :S


  @ Daphne; Anorexia figuren??haha zelf zeker een maatje meer?? Damn, dit is echt totaal niet uitgemereld en ook niet dik, gewoon wat voller dan slank.....

  Anorexia....haha.

  geplaatst op
 • Hallo reclamefotografen van Dove,overgens een fantastisch product ,maar ff alle gekheid op een stokje!!Hiermee beledigen jullie wel de Rubensvrouw mee hoor!!Kom op zeg ,eerst je huiswerk maken !!Dikke Rubensknuffel van Wilma

  geplaatst op
 • Ik bedoel ermee dat deze modellen niet in de schaduw staan bij n echte Rubens vrouw ,de modellen zelf zijn mooi maar geen Rubenstype!!Nou vooruit dan maar ,nog n dikke Rubens knuffel van mij!!

  geplaatst op
 • Een echte Rubensdame heeft volle rondingen. Billen Buik. Bovenbenen en borsten.
  Een BBW dus.
  Oftewel Big Beautiful Women.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.