Rubens vrouw keert terug in reclame

22 maart 2004, 18:20

Rubens vrouw keert terug in reclame

Fotomodellen moeten de perfecte maten hebben. Maar wat is perfect? Echte vrouwen zien er zelden uit als fotomodel. Daarom laat het beautymerk Dove niet het stereotype fotomodel zien, maar staan juist vrouwen die trots zijn op hun rondingen centraal in de nieuwe reclamespots.

Dove brengt met haar nieuwe TV-reclame de vrouw zoals Rubens die schilderde weer helemaal terug. Ter gelegenheid van de introductie van een aantal nieuwe producten wil het bedrijf de vrouwen aanmoedigen om trots te zijn op hun lichaam, ongeacht hun maat S of XL. “Wij willen graag vrouwen meerdere definities van schoonheid laten zien zodat de afstand tussen ‘wat is mooi’ en ‘ben ik mooi’ kleiner wordt”, laat Dove weten.

Bron:

http://www.bndestem.nl/

Zie ook:

http://www.dovebeauty.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

15 Reacties

  at

  Halleluja!!!!! lang leve Dove. Die hebben er wel wat klantjes bij.(‘_-)


  22 maart 2004 om 18:42
  mangold

  Ik vind ’t een prima idee, maar pak dan toch alsjeblieft de casting professioneel aan. In de bovenstaande foto staan alleen de nummers twee en drie er mooi, spontaan en zelfverzekerd bij.

  Er bestaan echt màssa’s mensen met een overdosis uitstraling, maar zònder een fotomodellen-figuur; ik kom er echt èlke dag wel een paar tegen. En ik vind het dan ook erg lui van Dove om daar geen werk van te maken.

  P.S.: Mij hoeven ze overigens nergens voor te bellen, want ìk heb nog minder uitstraling dan een baksteen.


  22 maart 2004 om 20:36
  marc rouffaer

  Veelzeggend trouwens dat wij de naam van een schilder uit 1577 nodig hebben om een vrouwenlichaam te duiden dat niet graatmager is.


  23 maart 2004 om 06:21
  Chris

  Deze dames zijn nog anorexia-types in vergelijking met de voluptueuze rondingen van de dames uit Rubens’ schilderijen. Misschien dat de tweede juffrouw van rechts nog enigszins in aanmerking komt met haar F-cupje.


  29 maart 2004 om 19:15
  EJ

  Obesitas-figuur past beter


  8 mei 2005 om 23:15
  Daphne

  vind dit nog gewoon anorexia figuren hoor snap niet dat sommigen dit rubens vrouwen noemen deze hebben hooguit maat 38/40 :S


  22 december 2005 om 13:26
  jaja

  eindelijk mooie vrouwen in de reclame

  wil wel een postertje hebben voor boven mijn bed


  2 februari 2006 om 08:29
  Liedwien

  Dit zijn toch geen Rubensvrouwen man, wat een geouwehoer. (Sluit me aan bij Chris)


  29 oktober 2006 om 16:05
  rubensdating.com

  Hier de URL van de eerste volslanke datingsite van de Benelux!

  Succes bij het vinden van de perfecte partner!

  Rubensdating.com


  8 februari 2007 om 12:07
  H

  Sluit me aan bij Chris en Daphne. Zo zie je maar weer hoe de reclame- en modewereld z’n stempel gedrukt heeft op wat men “moet” vinden…. Dit is toch echt nog niet mollig hoor en dus ook niet een Rubensvrouw. Lijkt me handig dat men eerst eens goed naar z’n schilderijen kijkt!

  Toch in ieder geval mooier dan al die uitgemergelde types die je in veel andere reclames ziet.

  Over dat mooi en spontaan erbij staan? Smaken verschillen, maar ik vind nr’s 1 en 5 er veel leuker bijstaan!


  7 maart 2007 om 05:46
  Femke

  Quote:

  Daphne donderdag 22 december 2005, 15:26

  vind dit nog gewoon anorexia figuren hoor snap niet dat sommigen dit rubens vrouwen noemen deze hebben hooguit maat 38/40 :S

  @ Daphne; Anorexia figuren??haha zelf zeker een maatje meer?? Damn, dit is echt totaal niet uitgemereld en ook niet dik, gewoon wat voller dan slank…..

  Anorexia….haha.


  9 maart 2007 om 22:57
  Wilma

  Hallo reclamefotografen van Dove,overgens een fantastisch product ,maar ff alle gekheid op een stokje!!Hiermee beledigen jullie wel de Rubensvrouw mee hoor!!Kom op zeg ,eerst je huiswerk maken !!Dikke Rubensknuffel van Wilma


  27 maart 2008 om 14:58
  wilma

  Ik bedoel ermee dat deze modellen niet in de schaduw staan bij n echte Rubens vrouw ,de modellen zelf zijn mooi maar geen Rubenstype!!Nou vooruit dan maar ,nog n dikke Rubens knuffel van mij!!


  27 maart 2008 om 15:03
  Renske

  Een echte Rubensdame heeft volle rondingen. Billen Buik. Bovenbenen en borsten.

  Een BBW dus.

  Oftewel Big Beautiful Women.


  26 februari 2015 om 12:53
  ed posse

  Vrouwen die minder knap zijn duwen als er een camera in de buurt zijn de knappere dames opzij! Stampede en vedrukking, en wie is het slachtoffer? Mannen zoals ik die graag eens naar een Barbie meisje kijken!


  14 augustus 2016 om 18:42

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!