Roel Pieper aandeelhouder van Google

31 oktober 2003, 07:31

Roel Pieper – voor intimi “De Piep” – blijkt alsnog een zeer goede belegging te hebben gedaan in het internet tijdperk. Bijna alle bedrijven waarin hij investeerde gingen failliet, maar nu blijkt dat hij aandelen in Google heeft, zo stelt hij in het FD deze week.

Hij heeft geld beschikbaar gesteld voor een investeringsfonds van het top venture capital bedrijf Kleiner Perkins. Dit bedrijf investeerde eerder al in Amazon.com en AOL.com een heeft een uitstekend rendement weten te behalen, ook tijdens de neergang van de hype. Bij een beursgang kan De Piep nog niet direct cashen. Het geld van de aandelen Google zal terugvloeien in het fonds, en waarschijnlijk aangewend worden voor nieuwe investeringen.

Volgens bronnen zou de bekendmaking van Roel Pieper dat hij een belang heeft in google zijn ingeslagen als een bom op de redactie van het zakenblad Quote. Juist nu de drukpersen druk bezig zijn met de jaarlije Quote 500, waarin een stukje zou staan over Roel Pieper en mislukte investeringen, blijkt dat Pieper opeens aandelen in Google heeft, die bij de beursgang wel eens een multiple van 220 zouden kunnen opleveren. Het is de vraag hoeveel “De Piep” heeft geinvesteerd in google, maar zelfs als het maar een tonnetje is, pakt hij bij de beursgang al 22 miljoen euro, als de genoemde multiple wordt waargemaakt. Tja redactie van de Quote500, dat is even schrikken.

Bron:

http://www.hyped.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!