Rijden in de Mitsubishi Outlander PHEV: veilig op weg #ADV

19 januari 2016, 09:30

Al rijdend in de Mitsubishi Outlander PHEV zul je merken, net als wij deden tijdens een uitgebreide proefrit, dat de lage bijtelling zeker niet het enige voordeel is van deze plug-in hybrid SUV. Want qua veiligheid heeft deze auto ook een hoop mooie features & gadgets aan boord.

De Mitsubishi Outlander PHEV heeft de maximale score van 5 sterren behaald in de EuroNCAP-crashtest. Met de passieve veiligheid – hoe veilig ben je in het geval van een botsing? – zit het dus wel goed. Maar voorkomen is beter dan crashen en ook op dat vlak heeft de Outlander PHEV veel te bieden. De testversie die wij vanuit Marketingfacts reden, de Mitsubishi Outlander PHEV Instyle+ met Euro NCAP Advanced Reward, biedt standaard het volgende:

  • Lane Departure Warning: als de auto merkt dat je langzaam een rijvak verlaat, waarschuwt het met een piepje om te voorkomen dat je van de weg raakt of een tegenligger raakt.
  • Adaptive Cruise Control: bij een ingestelde cruisesnelheid behoudt de PHEV automatisch voldoende afstand tot de auto voor je. Dat is niet alleen veilig, maar ook erg relaxt bij bijvoorbeeld het filerijden op de snelweg.
  • Forward Collision Mitigation System: mocht het verkeer vóór je er aanleiding toe geven, dan grijpt het remsysteem automatisch aan om aanrijdingen te helpen voorkomen.

Samen met de geavanceerde S-AWC-vierwielaandrijving waarover we eerder schreven, helpen deze features je de Outlander PHEV veilig door het verkeer te leiden. En veel belangrijker: jezelf en al je passagiers!

Wil je de Mitsubishi Outlander PHEV zelf ervaren? Ontdek meer hier!

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!