Review: Galaxy S III, de beste telefoon van vandaag-de-dag

12 juni 2012, 09:30

Hoe snel kunnen mobiele markten veranderen?

Samsung verkocht in 2010 zijn 1e smartphone. Met de Galaxy S1 verkochten ze 10 miljoen toestellen, met de Galaxy S2 20 miljoen. En met 25% wereldwijd smartphone marktaandeel (en 40% in Nederland) zit iedereen te wachten op de volgende hit. Je neemt een giga 4.8 inch scherm, een supersnelle 4-core processor, en heel veel slimme dingen in de software (beeldstabilisatie, kijken met de camera naar de gebruiker en terugbellen als je de telefoon aan je oor houdt).

Na een tijdje met dit toestel gespeeld te hebben en weer terug te gaan naar de iPhone 4S vond ik de laatste een oud-aanvoelende telefoon met een klein scherm, een saai homescreen en weinig innovatie. Natuurlijk is Apple al 2 jaar bezig met de iPhone5, dus ze komen vast met iets briljants, maar de Samsung S3 is nu wel het hotste toestel in de markt.

Trendwatcher & Presentator. Momenteel CEO van http://innovader.nl wat video platform http://yubby.com creerde en http://leafplan.nl the connected car.. Voorheen partner Interimic, Venture Partner, directeur mediaplaza.nl en oprichter http://cyco.com, een software bedrijf wat technisch document management maakt met 100 mensen.

Categorie
Tags

8 Reacties

  Fred Zelders

  Wanneer wordt nou eens een keer aan een vrouw (of man met kleinere handen) gevraagd wat ze vinden van de mogelijkheid om deze ’telefoon’ met één hand (duim) te bedienen?

  Sterker nog, ik vind ik hem zelf al niet zo lekker te bedienen als ik hem in mijn -toch bepaald niet kleine- hand heb.

  Wat mij betreft gaat usability boven features en daarom is de afmeting van de vorige generaties smart phones en dus ook van de iPhone 1 t/m 4S zo goed.

  Mijn conclusie: ’t Apparaat barst van de meest geweldige features, maar alleen al vanwege het voor mij primaire selectiecriterium usability (in dit geval de verkeerder afmetingen van het scherm van de S III) is deze Samsung ’t weer (voor de zoveelste keer) niet.

  Dus niet eens met Vincent. Niet de beste.

  Op naar de S IV en dan maar weer eens kijken


  13 juni 2012 om 09:49
  vincente

  @fred je hebt gelijk met je opmerking of het met 1 hand te bedienen is. Ik vond dat bij de galaxy Note een uitdaging ook al kun je het toetsenbord verkleinn en links of rechts zetten. Weet niet of dat bij S3 ook kan.

  Maar ik ga het aan mijn vrouw geven. Edoch die is ZO blackberry minded dat ze baalt van elk aanraakscherm als ze moet typen.

  Nog kleine mensen in de buurt van maarssen vandaag?


  13 juni 2012 om 10:29
  Daniël Rood

  5 min van Maarssen 🙂

  Op m’n werk willen ze over naar de Lumia 900. Zou een mooie vergelijktest zijn.


  13 juni 2012 om 10:52
  Jelle

  Ik had een iphone 3Gs en heb nu een galaxy nexus. De eerste maanden vond ik het een prachtig toestel omdat android nieuw was en ik dacht dat het gebruik wel zou wennen. +flash.

  Mijn volgende toestel wordt weer een (gejailbreakte) iphone, android ICS kan nog niet concurreren met het gebruiksgemak van iOS. Features gaan vervelen na een tijdje, dat heb ik onderschat. Een groter beeldscherm is zelfs lastiger met web browsen imho.

  Ben bang dat Windows mobile eenzelfde koude kermis is.


  13 juni 2012 om 15:45
  Wim

  Ehm… Je kunt met Android ICS ook gewoon mapjes maken.


  14 juni 2012 om 14:00
  bb

  Klopt. Lang drukken (net als bij Iphone) en op een ander icoontje of mapje slepen (net als bij Iphone).


  14 juni 2012 om 16:06
  Fred Zelders

  @bb: O Jee! Als dat maar geen Apple-patent-schending is! 😉


  14 juni 2012 om 19:19

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!