• Mobile
  wordt gesponsord door

Review: Galaxy S III, de beste telefoon van vandaag-de-dag

Hoe snel kunnen mobiele markten veranderen?

Review: Galaxy S III, de beste telefoon van vandaag-de-dag

Samsung verkocht in 2010 zijn 1e smartphone. Met de Galaxy S1 verkochten ze 10 miljoen toestellen, met de Galaxy S2 20 miljoen. En met 25% wereldwijd smartphone marktaandeel (en 40% in Nederland) zit iedereen te wachten op de volgende hit. Je neemt een giga 4.8 inch scherm, een supersnelle 4-core processor, en heel veel slimme dingen in de software (beeldstabilisatie, kijken met de camera naar de gebruiker en terugbellen als je de telefoon aan je oor houdt).

Na een tijdje met dit toestel gespeeld te hebben en weer terug te gaan naar de iPhone 4S vond ik de laatste een oud-aanvoelende telefoon met een klein scherm, een saai homescreen en weinig innovatie. Natuurlijk is Apple al 2 jaar bezig met de iPhone5, dus ze komen vast met iets briljants, maar de Samsung S3 is nu wel het hotste toestel in de markt. 


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Wanneer wordt nou eens een keer aan een vrouw (of man met kleinere handen) gevraagd wat ze vinden van de mogelijkheid om deze 'telefoon' met één hand (duim) te bedienen?

  Sterker nog, ik vind ik hem zelf al niet zo lekker te bedienen als ik hem in mijn -toch bepaald niet kleine- hand heb.

  Wat mij betreft gaat usability boven features en daarom is de afmeting van de vorige generaties smart phones en dus ook van de iPhone 1 t/m 4S zo goed.

  Mijn conclusie: 't Apparaat barst van de meest geweldige features, maar alleen al vanwege het voor mij primaire selectiecriterium usability (in dit geval de verkeerder afmetingen van het scherm van de S III) is deze Samsung 't weer (voor de zoveelste keer) niet.

  Dus niet eens met Vincent. Niet de beste.

  Op naar de S IV en dan maar weer eens kijken

  geplaatst op
 • @fred je hebt gelijk met je opmerking of het met 1 hand te bedienen is. Ik vond dat bij de galaxy Note een uitdaging ook al kun je het toetsenbord verkleinn en links of rechts zetten. Weet niet of dat bij S3 ook kan.

  Maar ik ga het aan mijn vrouw geven. Edoch die is ZO blackberry minded dat ze baalt van elk aanraakscherm als ze moet typen.

  Nog kleine mensen in de buurt van maarssen vandaag?

  geplaatst op
 • 5 min van Maarssen :)

  Op m'n werk willen ze over naar de Lumia 900. Zou een mooie vergelijktest zijn.

  geplaatst op
 • Ik had een iphone 3Gs en heb nu een galaxy nexus. De eerste maanden vond ik het een prachtig toestel omdat android nieuw was en ik dacht dat het gebruik wel zou wennen. +flash.

  Mijn volgende toestel wordt weer een (gejailbreakte) iphone, android ICS kan nog niet concurreren met het gebruiksgemak van iOS. Features gaan vervelen na een tijdje, dat heb ik onderschat. Een groter beeldscherm is zelfs lastiger met web browsen imho.

  Ben bang dat Windows mobile eenzelfde koude kermis is.

  geplaatst op
 • @daniel had me even gebeld... even ermee werken kan morgen ook nog trouwens maar dan in Amsterdam. Ik heb de Lumia 900 ook gereviewed trouwens op http://www.youtube.com/watch?v=LYUKQR_KOUY staan ook nog skype, office & navigatie filmpjes.
  @Jelle tja Android 4.0 is weer een stuk beter vind ik maar er is 1 feature die ik elke keer weer mis en dat is de mapjes met apps. Zo lekker opgeruimd bij IOS. Maar goed IO6 heeft ook weer veel nieuwe dingen zoals navigatie die weer veel features gelijk trekker. Maar qua hardware is de S3 nu echt superieur dus ik ben benieuwd naar de iphone 5.

  geplaatst op
 • Ehm... Je kunt met Android ICS ook gewoon mapjes maken.

  geplaatst op
 • Klopt. Lang drukken (net als bij Iphone) en op een ander icoontje of mapje slepen (net als bij Iphone).

  geplaatst op
 • @bb: O Jee! Als dat maar geen Apple-patent-schending is! ;)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.