• Mobile
    wordt gesponsord door

Reumafonds gaat door sms-actie

Reumafonds gaat door sms-actie
, Saristos
@saristos

De sms-actie waarmee het Reumafonds geld voor de bestrijding van reuma probeerde binnen te krijgen, heeft vorig jaar weinig opgeleverd. Toch gaat het fonds ermee door om de doelgroep jongeren te bereiken.

Het televisieprogramma Radar kwam er achter dat 30 tot 50 procent van de 1,10 euro per sms-je rechtstreeks naar de telefoonmaatschappij gaat. Vorig jaar moest van wat overbleef nog de kosten van televisiespotjes op MTV en andere campagne-uitingen betaald worden. In totaal reageerden 6000 jongeren.

Bij de nieuwe sms-campagne, die begin deze maand van start ging, zijn de kostbare televisiespotjes achterwege gebleven. De campagne-uitingen beperken zich tot de eigen website, een digitale nieuwsbrief en door een farmaceut bekostigde reclameborden op straat. Eind volgend jaar moet duidelijk zijn of deze sms-actie de moeite loont

Het Reumafonds benadrukt dat zij bij alle acties gezamenlijk keurig aan de regel voldoet dat 75 procent van de inkomsten aan het goede doel zelf moet worden besteed. Desondanks overweegt het fonds alsnog bij de sms-actie te vermelden welk percentage van de opbrengst naar de telefoonmaatschappij gaat en welk percentage de strijd tegen reuma ten goede komt. Wellicht lukt het om in de toekomst korting van de telefoonmaatschappijen te krijgen, aldus de woordvoerdster.

Het Tros-televisieprogramma Radar benadrukt dat andere charitatieve instellingen, zoals het Rode Kruis en Unicef, inmiddels afzien van sms-acties omdat ze te weinig opleverden.

Bron: Telegraaf


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.