Retailers en reclamebureaus hebben verschillende ideeen over reclamecampagnes

Retailers en reclamebureaus hebben verschillende ideeen over reclamecampagnes

De ontwikkeling van een reclamecampagne brengt retailers vaak in conflict met hun reclamebureau. Het lijkt wel of zij van andere planeten komen, met elk hun eigen filosofie en uiteenlopende prioriteiten.

Dat begint al bij de behoefte van retailers aan een gedetailleerd plan. Winkeliers willen alle facetten van tevoren uitgewerkt hebben, van verlichting en displays tot de subtiele manieren waarop klanten tot aanschaf overgehaald kunnen worden. Reclamebureaus houden meer van de grote lijn. Een tweede verschil doet zich voor op het gebied van positionering. De retailer wil alle soorten klanten aantrekken, elke dag en het hele jaar door. Reclamebureaus focussen liever op specifieke doelgroepen of seizoenen. Verder hebben de begrippen tijd, verandering en snelheid een verschillende betekenis. In de detailhandel draait het om snelle reacties en aanpassingen, terwijl reclamebureaus hun idee consequent uit willen werken. Prijsbeleid is een andere aanleiding tot conflicten. De detailhandel geeft uitgekiende prijzen een hoge prioriteit; het perspectief van reclamebureaus is veel breder. Als retailer en reclamebureau dergelijke kwesties in harmonie overleggen is het effect van een reclamecampagne optimaal.

Bron:
Admap nr. 446, p. 20, 4 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.