Resultaten SpinAwardsMonitor 2004

11 december 2004, 18:51

Binnen Nederlandse organisaties is – weinig verrassend – de eigen website het meest gebruikte online kanaal. Maar inmiddels maakt ook al de helft gebruik van een eigen e-mailnieuwsbrief, banners op websites en een intranet. Dit blijkt uit de Samenvatting SpinAwardsMonitor 2004 die vanavond door Stephan Fellinger op DutchCowboys.nl is gepubliceerd.

image

In 2005 zal naar verwachting aan alle nieuwe communicatiekanalen meer geld worden uitgegeven. De grootste stijging wordt verwacht op het vlak van zoekmachine optimalisatie en zoekmachine marketing. Maar ook voor de eigen website, de e-mailnieuwsbrief, eigen microsites, extranet en buttons op websites denkt ongeveer de helft van de ondervraagde marketeers in 2005 meer geld te gaan uitgeven.

Een samenvatting met de belangrijkste conclusies is te lezen bij DutchCowboys.nl waar ook een rapportage met een 7-tal grafieken is te downloaden (pdf).

Internet, intranet, online media, online marketing en new business. Dat zijn onderwerpen die me boeien en waar ik me als webwatcher, publicist, gastspreker en consultant mee bezig houd. Vanaf begin 2004 deel ik mijn kennis en ervaringen via Frankwatching, een van de bekendste businessblogs van Nederland. Op die plek en daarnaast ook op Eventblogs.nl doe ik eveneens regelmatig verslag van events.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!