rel=payment

rel=payment

rel=paymentNadat Google webmasters heeft opgeroepen om de rel=“nofollow” tag op te nemen in hun code, om zo comment-spammers tegen te gaan, is niet veel later de rel=“tag” -tag uitgekomen. Hiermee kun je posts aan elkaar linken via Technorati of andere folksonomy-gerelateerde zoekmachines.

Sinds enkele dagen is er een nieuw voorstel bijgekomen uit de videoblogcommunity, namelijk de rel=“payment” optie.

Hiermee kun je in een aggregator aangeven dat je om donaties vraagt voor je werk. Kan aan jezelf zijn, maar natuurlijk ook een donatie aan een goed doel ofzo. de normale websurfer zal het verschil niet merken, maar een videoaggregator zoals FireANT kan bv een speciale button laten zien als deze tag voorbij komt in de webfeed.
Upstream-ontwikkelingen, je ziet het meer en meer!


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Grappig. Ken je trouwens het speciaal voor geldsprokkel-acties gemaakte Fundable al?

    geplaatst op
  • Nee, die kende ik nog niet. Soort van unitedconsumers-achtig initiatief. Leuk. Is ook bekend of dit succes heeft? Zijn er ook vergelijkbare nederlandse initiatieven?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.