rel=payment

24 juli 2005, 07:52

rel=paymentNadat Google webmasters heeft opgeroepen om de rel=“nofollow” tag op te nemen in hun code, om zo comment-spammers tegen te gaan, is niet veel later de rel=“tag” -tag uitgekomen. Hiermee kun je posts aan elkaar linken via Technorati of andere folksonomy-gerelateerde zoekmachines.

Sinds enkele dagen is er een nieuw voorstel bijgekomen uit de videoblogcommunity, namelijk de rel=“payment” optie.

Hiermee kun je in een aggregator aangeven dat je om donaties vraagt voor je werk. Kan aan jezelf zijn, maar natuurlijk ook een donatie aan een goed doel ofzo. de normale websurfer zal het verschil niet merken, maar een videoaggregator zoals FireANT kan bv een speciale button laten zien als deze tag voorbij komt in de webfeed.

Upstream-ontwikkelingen, je ziet het meer en meer!

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Frank Meeuwsen

    Nee, die kende ik nog niet. Soort van unitedconsumers-achtig initiatief. Leuk. Is ook bekend of dit succes heeft? Zijn er ook vergelijkbare nederlandse initiatieven?


    25 juli 2005 om 04:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!