Relatiecoaching; nieuwe toepassing van Internet?

24 april 2003, 17:04

Na jaren van verbazing over de vele nieuwe toepassingen die Internet ons bood, worden we opnieuw verrast. Relatiecoaching; het begeleiden van mensen bij het aangaan of in stand houden van relaties, of die begeleiding zoeken bij het verwerken van hun gevoelens daarbij.

Het kon ook bijna niet uitblijven, want juist de mogelijkheden van e-mail en chat lijken hiervoor ideaal. Immers kun je volstrekt anoniem je verhaal kwijt, van gedachten wisselen en begeleiding krijgen, als je daar behoefte aan hebt. Peter van der Burg, zijn achtergrond als psycholoog verloochende zich niet, ontdekte bij toeval hoe juist het Internet mensen zeer laagdrempelige hulp kan bieden.

Het begon een jaar geleden, na het lanceren van de datingsite ItClicks [www.itclicks.nl]. Gewoon uit nieuwsgierigheid gaat Peter van der Burg, ook eens chatten op deze site. Nieuwgierigheid; eerst ervaren en dan pas oordelen, was het motto. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan….automatisch stelde Peter de vragen die hij professioneel gewend was te stellen, want er bleken toch een groot aantal mensen te zijn die al zo lang zoekende zijn…of al zolang problemen hebben in hun eigen relatie. De snelheid waarmee men to the point durfde te komen en de echtheid van de problematiek die al zo snel boven tafel kwam, hebben hem verbaasd. Zoveel mensen -in 6 weken tijd meer dan 70-raadpleegden Peter regelmatig. Het lag dus voor de hand om dit toevallige initiatief een meer serieus vervolg te geven; www.relatiecoach.nl was geboren.

Sinds een paar weken houden Peter van der Burg en een collega, onder de vlag van ?De RelatieCoach?, dagelijks ?spreekuur? -op afspraak- op zijn eigen site[www.relatiecoach.nl]. Online kan men een chatsessie reserveren en inzicht geven in de eigen gedachten of diepste vragen. De zoektocht naar een relatie wil maar niet lukken? De huidige relatie verloopt stroef? Onzekerheid? Moeite je te tonen als wie je werkelijk bent? Allemaal vragen uit de praktijk waarop de beide relatiecoaches een persoonlijk en -kennelijk- vaak verhelderend consult geven. In de sessies blijkt namelijk dat men het enorm waardeert echt over zichzelf te kunnen praten met iemand die onafhankelijk, objectief, maar ook vertrouwd is, en toch anoniem. Een bijkomend voordeel voor de ?cli?nt? is dat men praat vanuit de eigen vertrouwde omgeving, bijvoorbeeld thuis. Sympathiek is bovendien dat, alvorens kosten worden berekend, men een eerste kennismakingsconsult kostenloos krijgt, om te zien of het klikt.

Naast de slimme toepassing van chat en e-mail, kent de RelatieCoach een heel handige online agenda, die het mogelijk maakt om snel te zien wanneer er tijd vrij is voor een afspraak. De eerste gedachte die de kijker bekruipt bij het bezoeken van de site, is ?Waarom niet de persoon erachter via een webcam zichtbaar maken??. Maar meteen daarna rijst toch de conclusie dat juist de anonimiteit wel eens de kracht kon zijn; een lagere drempel dan een

professionele gesprekspartner zonder gezicht, maar met empathie en reflectie, is niet denkbaar.

Bron:

http://www.perssupport.anp.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!