Recordaantal namaakartikelen in Nederland

Recordaantal namaakartikelen in Nederland

Het afgelopen jaar is een recordaantal namaakartikelen geconfisqueerd. Bob de Bouwer, Nokiabatterijen, Converseschoenen en parfums zijn zeer populair bij vervalsers. Dat wijst een inventarisatie van de Stichting Namaakbestrijding uit. De stichting heeft in 2003 4,7 miljoen artikelen ingenomen, tegenover 1,9 miljoen een jaar eerder. Vooral bij de doorvoerhavens Rotterdam en Schiphol zijn grote vangsten gedaan.

Ronald Brohm, directeur van Stichting Namaakbestrijding, zegt dat de zwarte markten in Nederland “redelijk schoon"zijn. “Omdat we er elke maand invallen doen”. Het smokkelen van namaakartikelen wordt sinds 2002 gezien als een economisch delict. Brohm is van mening dat de overheid nog niet genoeg meewerkt aan het vernietigen van geconfisqueerde namaakspullen.

Er zijn twee soorten namaakspullen. De echte namaakspullen die als overproductie worden gemaakt bij merkfabrieken. En de “kickover”: een artikel is dat qua vorm en naam sterk overeenkomt met het originele product.

Bron:
Nieuwsbrief Communicatienieuws


Geplaatst in

Delen



Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.